Parlamentul European a devenit cel mai mare centru de testare a cazurilor de contaminare

parlamentul euroepan

Sediul de la Strasbourg al Parlamentul European a devenit unul din cele mai mari centre de depistare a cazurilor de contaminare cu noul coronavirus. Zilnic, aici pot fi realizeze aproximativ 2.000 de teste.

Acest oraș este unul din cele mai afectate de coronavirus, iar acest lucru a fost decisiv în a lua decizia, neobișnuită, de a transforma parlamentul în centru de testare. Încă de la începutul lunii aprilie, preşedintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, propusese ca în absenţa sesiunilor plenare lunare ale eurodeputaţilor, imensa clădire din Strasbourg să fie pusă la dispoziţia celor care luptă împotriva epidemiei.

Luni a fost prima zi de testare PCR, teste care permit să se detecteze dacă cineva este purtător de virus în ziua testului. Pompieri instalaţi într-un cort, lângă drapelele celor 27 de ţări ale Uniunii Europene din faţa impunătoarei clădiri verifică dacă persoanele venite să se testeze, conform trimiterii medicale şi a programării, nu prezintă cumva simptome ale bolii.

Dacă se prezintă vreun pacient cu simptome (febră, tuse etc.) acesta e izolat imediat şi pus în contact cu SOS Medecins, un serviciu medical de urgenţă. Cei fără simptome pot coborî de-a lungul rampei de acces a mașinilor europarlamentarilor pentru a se deplasa la cantină. Mesele au fost scoase, iar folosind pereți despărțitori albi au fost amenajate 21 de încăperi care formează patru laboratoare pentru analize, sălile de prelevare și câteva birouri administrative, plus secretariatul.

Durează doar câteva minute pentru ca un pacient să ajungă să fie testat, iar în 24 de ore va avea și rezultatul. ”Am plasat nişte indicatoare de semnalizare pentru ca persoanele care ies din clădire să nu se intersecteze cu cele care intră”, explică Alexandra De Wael, inginer constructor al Parlamentului European, a cărei muncă decurge în colaborare cu prefectura departamentului Bas-Rhin, Agenţia Regională a Sănătăţii (ARS) şi municipalitatea.

Parlamentul European, ale cărui bucătării servesc în paralel la pregătirea a 500 de mese pe zi pentru persoanele aflate în nevoie, şi-a împrumutat sediul, de principiu, până la sfârşitul lunii iulie. Europarlamentarii ar urma să se întoarcă la muncă abia în septembrie.

Sursa: Agerpres.ro

Sursa foto: facebook / European Parliament