Părintele Vasile Ioana, despre cum vin femeile îmbrăcate la biserică: A venit o studentă și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni

Sursa foto: Facebook

Părintele Vasile Ioana a vorbit despre vestimentația femeilor care vin la biserică, dar şi despre regulile de conduită pe care nu ai voie să le încalci în Casa lui Dumnezeu.

Îmbrăcămintea este foarte importantă atunci când se merge la biserică, trebuie să fie curată. decentă, mai ales pentru femei, care, pentru a arăta bine în faţa lumii, vin de cele mai multe ori ca la restaurant sau la o petrecere. Despre aceste lucuri a vorbit părintele Vasile Ioana.

Mai exact, părintele Vasile Ioana a fost invitat în emisiunea „Vorbește lumea”. Aici a explicat care sunt regulile de conduită pentru mersul la biserică creionând câteva direcții clare, însă spune că cea mai importantă atitudine, este smerenia.

Femeile nu trebuie să vină cu fuste scurte ori bluze decoltate

În acest sens, preotul a dat exemplu o studentă care a venit la slujbă, reușind să atragă atenția tuturor enoriașilor prin hainele pe care le purta.

„A venit o studentă și erau niște tineri care se rugau. A venit mai în față studenta și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni (…) Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă. În biserică, femeia poate să atragă bărbatul, printr-o fustă mai scurtă sau cu un decolteu și nu e bine. De aceea, le recomand tuturor doamnelor și domnișoarelor care vin în biserică: acoperiți-vă, dragele mele, toate cele cunoscute ca puternice mesaje. Acoperiți capul, pentru smerenie, ca să te unești cu Dumnezeu”, a povestit părintele Vasile Ioana.

Biserica este casa lui Dumnezeu pe pământ

Şi continuă: „Biserica este casa lui Dumnezeu pe pământ.  Tu când te duci într-o biserică, acolo te întâlnești cu Dumnezeu. Pentru noi, românii, după cum spunea Eminescu: „Biserica este mama neamului românesc”, iar Nicolae Iorga spunea: „Coloana vertebrală a neamului românesc”.

Comportamentul nostru ar trebui să fie cum este comportamentul în fața unui împărat, cu sfială. Te prezinți în fața Lui cu emoție, cu sfială. Tu te duci acolo ca să primești iertarea păcatelor. Smerenia ar fi atitudinea cea mai frumoasă pe care ar trebui să o aibă un creștin”, a declarat părintele Vasile Ioana la Vorbește Lumea.