Parc ultramodern de 18.000 de metri pătraţi în Bucureşti

Parc ultramodern de 18.000 de metri pătraţi în Bucureşti

Acum, când Capitala abia mai respiră sub asediul proiectelor imobiliare care ucid fără milă spaţiile verzi, un parc modern, nou-nouţ, este pe cale să răsară din mapele edililor.

Proiectul, demarat încă din primăvară, prevede amenajarea unui nou parc pe Bulevardul Timișoara nr. 10, pe un teren de 18.000 de metri pătrați. El face parte din programul local multianual de investiții în scopul regenerării urbane, unul dintre principalele obiective de investiții pentru perioada 2018-2020.

Primăria sectorului 6 promite că, pe toată suprafaţa parcului, va fi instalat un sistem de irigații automat.

De asemenea, parcul va dispune de mobilier urban modern, vor fi instalate 120 de bănci pentru odihnă și 120 de coșuri de gunoi. Copiii vor beneficia de un loc de joacă dotat cu 12 aparate și de 2 terenuri de sport, iar adulții vor avea atât un loc pentru fitness (6 aparate), cât și 2 terenuri de sport. Noul parc va beneficia, totodată, de un sistem de iluminat public modern și de supraveghere video.

Tot mai mult spaţiu verde

Sectorul 6 este al doilea sector ca mărime din Municipiul București, având o suprafață de 37 kmp și o populație de 389.814 locuitori (la 1 iulie 2017, potrivit datelor furnizate de INS). În Sectorul 6, există trei parcuri mari (Parcul Crângași, Parcul Drumul Taberei și Parcul Marin Preda) și o grădină (Grădina Botanică), fiind unul dintre sectoarele Capitalei în care suprafața parcurilor și a grădinilor a crescut în ultimii 14 ani.

 

Amenzi pentru cei care au fumat în locurile de joacă pentru copii

În urma controalelor din teren făcute de Poliția Locală Sector 6, au fost depistate și identificate mai multe persoane care au încălcat normele privind fumatul în locurile de joacă destinate copiilor și în spațiile comune dintre clădirile de locuințe, fiind aplicate 150 sancțiuni contravenționale, al căror cuantum se ridică la 15.600 lei.

Nerespectarea prevederilor legii antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei pentru persoanele fizice şi amendă contravenţională de 5.000 lei, la prima abatere, pentru persoanele juridice.

La a doua abatere, se sancţionează cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii, până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii. Săvârşirea unei alte contravenţii prevăzute de legea antifumat se sancţionează cu amendă de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

 

Ne puteți urmări și pe Google News