Persoanele care vor să piardă în greutate, precum și cele care se confruntă cu diabetul pot include acest aliment în mesele principale ale zilei. Pâinea fără făină și drojdie are la bază trei ingrediente și se poate pregăti nu mai puțin de 15 minute.
Majoritatea persoanelor care urmează o dietă alimentară se feresc să mănânce pâine. În ceea ce privește importanța acestui aliment, părerile specialiștilor sunt împărțite. În timp ce unii nutriționiști susțin că aportul de carbohidrați este esențial în organism, alții sunt de părere că alimentul ar trebui eliminat din alimentație. Pâinea dietetică pregătită după această rețetă poate fi inclusă în micul dejun sau prânz, chiar și în cazul celor care vor să slăbească.
Pâine fără drojdie și făină
Albușul de ou și semințele de chia sunt cele două ingrediente care stau la baza rețetei de pâine dietetică. Aceasta poate fi folosită pentru sandvis-uri sau alături de ciorbe, supe, ghiveci de legume.
Pentru a pregăti acest aliment minune, fără multe calorii, ai nevoie de aceste ingrediente:
- 8 linguri de semințe de chia;
- 4 albușuri de ou;
- o linguriță de bicarbonat;
- sare.
Mod de preparare
Albușurile de om se bat spumă alături de praful de sare. Când acestea ajung la o consistență densă, peste ele se adaugă treptat semințele de chia. Compoziția de omogenizează și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentru a forma chifle, se poate folosi o tavă pentru brioșe sau vase mai mici, rezistente la temperaturi înalte.
Painea cu albuș de ou și semințe de cheia se coace în mai puțin de 15 minute, la o temperatură de 190 de grade.
Pâine cu țărâțe și semințe de dovleac
O altă variantă dietetică a acestui aliment, nelipsit de pe mesele românilor, conține tărâțe. Pâinea cu aceste tipuri de cereale și semințe conține vitaminele B3 și E. De asemenea, tărâțele au un rol esențial în reglarea digestiei.
Pâinea cu tărâțe se prepară astfel:
- 200 grame de făină 650;
- 4 linguri de tărâțe;
- sare;
- 170 ml apă;
- semințe de dovleac;
- Drojdie uscată.
Ingredientele uscate se amestecă cu apă și drojdia. După ce se omogenizează, acestea se lasă la dospit 30 de minute. Se așează în tava de copt, iar deasupra se presară semințele de dovleac. Pâinea cu tărâțe se coace la cuptorul preîncins la 200 de grade.