Pagina principală de Facebook își schimbă denumirea. Motivul pentru care Mark Zuckerberg a luat această decizie

sursa: Facebook

Facebook schimbă numele paginii principale a rețelei de socializare, asta după ce compania a anunțat că transformă gigantul Facebook în Meta. De acum, termenul utilizat pentru pagină va fi Feed.

News Feed-ul, având acest nume de mai bine de 15 ani, este cel care găzduiește fluxul de conținut de pe rețeaua Facebook. Practic, el este ceeea ce vedem când dăm scroll în noutățile din rețea.

Acum, compania Facebook vrea să modifice numele acestei pagini, pentru ca numele să reflecte mai abitir conținutul afișat utilizatorilor zilnic. Interesant este faptul că „feed”, din limba engleză. se traduce prin verbul „a hrăni”, lăsând de înțeles că Facebook vrea să ofere noutăți în acord cu nevoile sociale ale indivizilor prezenți în mediul online.

„Într-adevăr, în ultimii ani, algoritmul Facebook a început să afişeze din ce în ce mai puţine ştiri. Din cauza problemelor cu răspândirea informaţiilor false, compania americană a ales să limiteze vizibilitatea postărilor care conţin ştiri şi link-uri”, spun șefii companiei.

Din moment ce Feed-ul nu conține exclusiv știri, Facebook a decis să modifice numele paginii.

Orice pas făcut de români pe rețelele de socializare ar putea fi supravegheat, anunță o lege

Un proiect de lege foarte controversat a fost discutat de mai multe comisii parlamentare și urmează să ajunge în Senatul României, care e for decizional.

În Parlamentul României s-a discutat despre un proiect de lege foarte important. Comisiile Juridică, cea pentru Comunicaţii şi cea Economică din Senat au dat un raport favorabil asupra proiectului de lege referitor la comunicațiile electronice. După o modificare la articolul 10.2 care prevede interceptarea conversațiilor de pe platformele de socializare de către „organele cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.”, stipula raportul din 8 februarie înaintat Senatului.

 Senatul va decide soarta acestui proiect de lege

Comisia Juridică, Comisia pentru Comunicații și Comisia Economică din Senat au dezbătut articolul 10.2 din legea L532/2021, referitor la extinderea interceptării comunicărilor, inclusiv a celor criptate (precum cele de pe WhatsApp) de către „organele cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale”. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie dezbătut și votat în Senatul României, care este for decizional în acest caz.

Senatorii din comisii au decis să nu elimine integral articolul 10.2, ci au preluat propunerea senatoarelor PNL, Iulia Scântei, președintele Comisiei Juridice, și Alina Gorghiu, care prevede că la solicitarea organelor autorizate furnizorii de servicii de găzduire electronică cu resurse IP acordă „conținutul decriptat al comunicațiilor tranzitate în rețelele proprii”.

Furnizorul de servicii de găzduire electronică cu resurse IP este definit ca „persoană care, pe teritoriul României, oferă servicii de stocare, distribuire a conţinutului şi asigurare a accesului la acesta, pe servere deţinute sau închiriate, prin gestionarea unui set de adrese IP în internet”.