Aerul din cameră poate fi mai poluat decât aerul de-afară, iar riscul ca oamenii să se îmbolnăvească în propria locuință este ridicat, potrivit Agenției pentru Protecția Mediului din Statele Unite, citată de sfatulparintilor.ro.
Bolile respiratorii, afecțiunile cardiovasculare și chiar cancerul sunt doar câteva dintre riscurile la care suntem expuși din cauza aerului poluat din propria casă.
Iată ce anume poate să afecteze și mai mult calitatea aerului din locuință:
Un adevărat pericol pentru sănătatea noastră îl poate reprezenta chiar și un covor nou. Materialele din care sunt realizate acestea pot emana compuși organici volatili.
Și becurile fluorescente sparte poluează aerul din încăperi, deoarece ele pot emana mercur.
În plus, și electrocasnicele noi reprezintă ne pot pune sănătatea în pericol și asta pentru că ele pot emana ftalați. Aceștia din urmă find asociați numeroaselor anomalii ale aparatului reproducător.
Atenție mare și la lipici și adezivi. Ei pot emana în aer acetonă. Această substanță irită ochii, dar și afectează sistemul nervos.
Echipamente de încălzire (aragaz, radiatoare, șeminee), în special cele pe gaz, sunt un adevărat pericol. Ele pot produce monoxid de carbon. Persoanele expuse la monoxid de carbon pot avea migrene și amețeli puternice, dar pot chiar și să își piardă viața.
Un alt pericol pentru sănătatea noastră o reprezintă și vopseaua. Și ea poate emana compuși organici volatili. Cei expuși acestora pot avea migrene, grețuri și amețeli, iar animalele pot face chiar și cancer.
Chiar și mobila poate polua aerul din cameră și, astfel, să ne afecteze sănătatea.Ea poate emana formaldehide, o substanță recunoscută ca fiind cu potenția cancerigen ridicat.