Un aditiv alimentar des întâlnit în alimentele de pe piața din România și din întreaga lume are efecte devastatoare asupra sănătății noastre, și deși mai multe studii au demonstrat acest lucru, substanța însă este folosită intensiv.
Cercetătorul John Erb a publicat rezultatele incredibile ale unui studiu pe care l-a intitulat îngrijorător „Otrăvirea lentă a omenirii” („The Slow Poisoning of Mankind”), rezumând efectele devastatoare ale glutamatul de sodiu asupra animalelor și a oamenilor.
Glutamatul monosodic sau E 621 este un potenţiator de aromă care se adaugă, în special, la amestecurile de condimente și mirodenii, dar și la supele la plic
Glutamatul monosodic este un drog şi un neurotransmiţător, iar consumul în cantități mari determină dezechilibre serioase în corp.
E621 distruge sistemul nervos şi creşte consistent riscul de epilepsie, fiind răspunzător pentru dereglările hormonale și insulină.
De asemenea, studiile arată că Glutamatul monosodic scade puterea de concentrare şi distruge neuronii şi potenţează comportamentul antisocial şi agresiv.