Campania își propune să ajute peste 10.000 de femei aflate în dificultate. România are nevoie de o platformă națională dedicată mamelor care au nevoie de ajutor.
Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va sprijini campania „Adoptă o mamă”, aflată la a șaptea ediție. Inițiată de Mirela Retegan sau Tanti Prezentatoarea, așa cum e cunoscută de toți copiii care urmăresc fenomenul Gașca Zurli, campania își propune să ajute peste 10.000 de mame din întreaga țară.
„Ca femeie și mamă voi fi, cu mare bucurie, printre persoanele care, sperăm, vor aduce bucurie unei alte mame care se află în nevoie. Mama a fost creată de Dumnezeu pentru că nu putea fi El prezent pretutindeni. Pentru că se apropie luna martie, dedicată femeii și mamelor din lumea întreagă, trebuie să ne gândim și la mamele aflate în nevoie, dar care fac orice pentru copiii lor“, a scris Gabriela Firea pe pagina personală de Facebook.
Orice ajutor este bine venit
Campania îi îndeamnă pe toți cei care vor să ajută să spriji mamele din România care au probleme financiare. Orice ajutor le-ar putea aduce acestor femei zâmpetul pe buze și chiar le-ar putea schimba viața.
„Oricare dintre noi poate să aducă fericire mamelor care nu au mai primit de multă vreme un cadou. O simplă vopsea de păr, un deodorant, o eșarfă, mărgele, dar și o perie de păr, poșete, cărți sau ciocolată vor însemna enorm pentru aceste mame“, a mai scrie Gabriela Firea.
Pentru ca ajutorul să ajungă rapid acolo unde este nevoie, România are nevoie de o platformă națională dedicată mamelor care au nevoie de ajutor, dar și tuturor femeilor care vor să își înpărtășească propia experiență.
„Am stabilit împreună cu Mirela Retegan nevoia unei platforme la nivel național dedicată mamelor, care să vină în ajutorul celor aflate în situații dificile, dar și a celor care vor să-și povestească propria experiență“, se mai arată în postarea ministrului familiei, de pe rețelele sociale.
Cine sunt aceste mame?
Campanie se adresează femeilor care se află în situații dificile pe care mulți dintre noi nu ni le putem imagina:
- femei aflate în situații speciale, mame agresate și care s-au refugiat în centre speciale;
- tinere care nu sunt susținute de familie, în aducerea pe lume a copiilor lor;
- mame care și-au oprit orice altă activitate pentru a sta în secțiile de oncopediatrie cu copiii lor;
- mame care locuiesc în medii defavorizate, în condiții de sărăcie crunte.