Ludovic Orban a vorbit, din nou, despre creșterea pensiilor, un subiect fierbinte în România din moment ce se anunțase, inițial, o creștere substanțială de 40%.
La Adunarea Membrilor Coaliției pentru Dezvoltarea României, premierul Ludovic Orban a vorbit din nou despre creșterea pensiilor.
„Nivelul pensiilor, în ciuda populismelor şi spuselor partidelor de stânga că pensiile pot că crească aşa din pix, nu există decât două soluţii reale de creştere a pensiei ca putere de cumpărare: creşterea numărului de angajaţi şi creşterea salariului mediu care nu se bazează decât pe politici de dezoltare, pe investiţii, pe creşterea competitivităţii companiilor”, a declarat Ludovic Orban.
Premierul a menţionat că nimeni nu „şi-ar fi imaginat de la instalarea Guverului în 4 noiembrie ca, în loc de ne ocupăm de debirocratizare, digitalizare, susţinerea investiţiilor şi tot ceea ce înseamnă un parteneriat serios pentru dezvoltarea României că o să ne confruntăm cu epidemie, criză economică, secetă şi acum au mai venit şi inundaţii".
„Am intrat în an electoral şi din păcate aproape toate partidele parlamentare au o conduită care este dictată strict de interese electorale şi nu de obiective importante pentru România„, a menţionat şeful Executivului.
Premierul României Ludovic Orban a vorbit și despre deficitul bugetar, despre care susține că este clar că se datorează scăderii încasărilor la bugetul de stat. De asemenea, Orban a specificat o parte din vină o poartă și criza economică cu care ne confruntăm în acest an.
„Asta trebuie să înțeleagă toți, suntem pe propriile picioare. Dacă vă uitați, vedeți că a crescut deficitul. Păi cum să nu-ţi crească deficitul atunci când îţi scad încasările şi în acelaşi timp tu ai nevoie să aloci resurse importante pentru susţinerea companiilor, pentru susţinerea angajaţilor şi pentru asigurarea unui obiectiv pe care l-am urmărit ca un fir roşu, obiectivul de a asigura lichidităţi companiilor.
Uitaţi-vă şi comparaţi cu alte guverne (...) Rambursările de TVA, comparaţi cifrele din 2020 cu cifrele din 2019. Şi în 2019 eram pe o prezumată creştere economică de peste 5 la sută, iar în 2020 am fost confruntaţi cu o criză”, a mai afirmat premierul.