Orban, declarație incendiară despre demisie! Atac dur la „câteva site-uri”

Orban, declarație incendiară despre demisie! Atac dur la „câteva site-uri”

Premierul Ludovic Orban a explodat, joi seara, la emisiunea „Dosar de politician”, aducând acuzații grave de jocuri politice pentru „câteva site-uri”.

Liderul PNL s-a arătat deranjat de „fake news-urile” care încearcă să contureze imaginea unui conflict între președintele Klaus Iohannis și prim-ministru.

Ludovic Orban spune, în dialogul cu Silviu Mănăstire, că informațiile acestea nu sunt nici măcar „speculații de presă”, ci manevre ale adversarilor politici.

Redăm, mai jos, transcrierea dialogului Orban-Mănăstire:

Ne puteți urmări și pe Google News

Realizator: Prim-ministrul Ludovic Orban, în direct, la "Dosar de politician". Anunțul serii: nu își dă demisia domnul Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Asta-i ştirea.

Realizator: Chiar dacă ...

Ludovic Orban: Ascultaţi-mă, domnule Mănăstire.

Realizator: Chiar dacă cei de la PSD ...

Ludovic Orban: Şi dumneavoastră, care sunteţi un jurnalist cu atâta experienţă aţi căzut în capcana asta. Nu e ştire, cum n-au fost ştiri nici aiurelile alea care au apărut cu demisia. Astea sunt nişte prostii, niște fake-news-uri, care nu au nicio bază. Nu aţi văzut că toate, în general ... Mă uit de vreo două luni jumătate, aproape toate știrile pe surse care au fost date de câteva site-uri s-au dovedit minciuni gogonate, fără niciun fel de bază în realitate.

Realizator: Să le spunem speculaţii de presă.

Ludovic Orban: Nu, nu speculaţii de presă. Evident că ele au avut, să spun, un scop și anume acum scopul adversarilor este să creeze în mod artificial - vezi, Doamne - o diferență de opinii între președintele României și premier, că ar exista dispute între Klaus Iohannis și mine, ceea ce sunt niște bazaconii care nu au nicio bază.

Chiar vă spun sincer, colaborarea cu președintele României este o colaborare extrem de benefică. Experiență a domniei sale, prestigiul de care se bucură, atât la nivel internațional, cât și pe plan intern, experiența pe care o are în ceea ce privește abordarea unor probleme complexe este extrem de utilă și există un real parteneriat care este benefic, la urma-urmei e mai benefic României, pentru că duce la niște decizii bune pentru România, la o îmbunătățire a imarginii externe a României, să nu mai avem, dimpotrivă, să fim mândri când ne ducem afară să spunem că suntem români.

Deci, sunt niște lucruri care se vor, cum se spun, pas cu pas vor duce România la o situație extrem de benefică.