Orban a răbufnit în direct. Război total cu CCR: Asemenea inepție n-am văzut în viața mea

Ludovic Orban, PNL, premier, primul ministru

Curtea Constituțională a României trebuie schimbată și curățată de ploitruci, a declarat, joi seară, Premierul Ludovic Orban la Digi24.

Joi seară, la Digi24, premierul Ludovic Orban, a lansat un atac devastator la Adresa CCR, susținând că în această instituție ar trebui să existe tehnocrați, nu politruci.

Declarația premierului vine după decizia „abracadabrantă” pe care a luat-o în legătură cu alegerile parlamentare.

„Decizia CCR mi se pare o încălcare flagrantă a Constituției de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituției. Eu așa ceva... vă mărturisesc, deci, trebuie schimbat ceva, nu se mai poate așa, cu asemenea... Trebuie schimbată componența Curții Constituționale, trebuie eliminați politrucii de acolo, trebuie să intre numai magistrați cu cariere serioase în spate, nu oameni care au făcut politică și care sunt numiți acolo ca să răspundă la comenzi politice!” - a declarat premierul Ludovic Orban.

„Multe din decizii vin împotriva intereselor fundamentale ale României, vă dau numai un exemplu - decizia legată de lipsirea autorităților sanitare și a Guvernului de orice mijloc de a opri răspândirea virusului, care a provocat o creștere, cea mai spectaculoasă creștere a numărului de cazuri”, a adăugat Ludovic Orban.

„În săptămâna dinainte de decizie aveam 370 de cazuri în medie pe zi și am sărit la în jur de 1.300 de cazuri la momentul la care s-a adoptat legea în perioada aia de 21 de zile în care a fost vid legislativ și în care noi nu am putut să luăm nicio decizie nici privitoare la persoanele diagnosticate pozitiv, nici privitoare la persoanele de contact pentru care se dispune carantinarea la domiciliu și alte măsuri”, a reamintit șeful executivului.

Orban, atacuri în rafală la CCR

„Repet, eu nu pot să înțeleg această decizie. Noi, Guvernul, am atacat la CCR legea prin care Parlamentul, o majoritate parlamentară, și-a arogat dreptul de a stabili data alegerilor. Vă dau un simplu exemplu pe care l-am scris acolo: parlamentarii nu răspund pentru votul lor în Parlament și pentru opiniile lor politice. Ce se întâmplă dacă o majoritate parlamentară nu pune pe ordinea de zi proiectul de lege privitor la stabilirea datei alegerilor? Ce se întâmplă? Că nimeni nu răspunde. Care e interesul unui parlamentar? Să-și prelungească mandatul cât mai mult, mai ales dacă nu va mai fi pe listă în alegerile parlamentare. Deci nu există niciun fel de răspundere pentru parlamentarii individuali care pot să împiedice organizarea de alegeri libere. Noi am atacat și Curtea se pronunță pe valabilitatea hotărârii de guvern, care a fost luată pe baza prevederilor constituționale și în baza legilor aflate în vigoare. O asemenea inepție n-am văzut în viața mea!”, a mia punctat Ludovic Orban.