Oprescu nu a avut bani de case, dar a cumpărat ceasuri aurite

Primarul Sorin Oprescu a promis că va construi o autostradă suspendată, care să străbată oraşul de la nord la sud, că va face locuinţe pentru săraci şi că va percepe o taxă de la bogaţi.

Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, şi-a pre­zentat, ieri, realizările din primul său mandat de primar general şi a făcut promisiuni pentru anii următori. A acordat 121 de lo­cuinţe sociale, deşi în campania electorală promitea că va rezolva aproximativ 44.000 de cereri. A motivat că municipalitatea nu are bani.

Cu toate acestea, în parcuri au răsărit chioşcuri de doi metri pătraţi a câte 37.000 de euro bucata şi au fost montate 20 de ceasuri placate cu aur, de sute de mii de euro. Primarul i-a avut lângă el, la prezentarea bilanţului, pe candidatul USL la sectorul 3, Robert Negoiţă, şi pe edilul sectorului 5, Marian Vanghelie. A uitat de maidanezi şi de retrocedări

Problemele acute ale Capitalei - Legea 10 şi câinii fără stăpân - au fost ignorate de edilul-şef la bilanţ. Acesta nu a spus nimic despre aceste probleme. Când a venit vorba de Arena Naţională, a ţinut să precizeze că, dacă la începutul mandatului, "coşmarul" lui a fost stadionul, "acum este gazonul". "Ăsta-i coşmarul meu, să nu sară gazonul pe 9 mai", a subliniat Oprescu.

Edilul a făcut haz de faptul că inaugurarea Arenei a fost un fiasco: la meciul România-Franţa, gazonul arăta ca un câmp de cartofi. Peluza de pe Arenă, montată de firma Gama Verde a lui Adrian Oprişan, a cedat.Atunci, nimeni nu a fost tras la răspundere, iar edilul susţine că nimeni nu este de vină. Basarab, marea realizare făcută de trei primari

Oprescu a enumerat printre realizări şi Pasajul Basarab, despre care a spus că este "cea mai mare şi complexă lucrare de infrastructură realizată în România ultimilor 20 de ani". Ea a fost începută pe vremea când primar general era Traian Băsescu. În plus, din 21 de parcaje subterane promise, abia au început lucrările la unul singur, cel din Piaţa Univer­sităţii. "Ăsta-i coşmarul meu, să nu sară gazonul pe 9 mai, pentru că de fiecare dată când am vorbit de stadion m-aţi întrebat: Da’ gazonu’“ SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei

UNDE S-A INVESTIT

Şi-a luat spitalele în subordine

Primarul general a bifat la realizări înfiinţarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi preluarea în administrare a 19 spitale.

"Am preluat cheltuielile de bază, cele de întreţinere a unităţilor sanitare, astfel încât bugetul spitalelor a putut fi utilizat raţional şi judicios pentru achiziţia de medicamente", a subliniat acesta. La capitolul infrastructură, primarul general a arătat că, în ultimii patru, au fost reabilitate 90 de străzi, inclusiv artere care "nu au mai intrat în reparaţii de 15-20 de ani", iar alte 204 străzi au fost incluse în programele de întreţinere multianuală. Asta după ce edilul şef a renunţat la contractele de întreţinere multianuală, dând de două ori mai mulţi bani pentru repararea lor.

Primarul general a vorbit şi despre investiţiile în spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii. El a precizat că au fost construite 42 de locuri de joacă şi 12 terenuri de sport în Parcul Tineretului, Carol, Herăstrău şi Izvor. Citiți și:

  • Bilanțul lui Oprescu în patru ani: Nimic pentru locuințe sociale, maidanezi și retrocedări
  • INTERVIUL 2+1. Nicuşor Dan: 100 de minciuni sau promisiuni neonorate ale lui Sorin Oprescu
  • TOP 10 minciuni ale lui Oprescu
  • Casele sociale-fantomă ale lui Oprescu