Terenul de la intersecţia Camil Ressu cu Liviu Rebreanu a fost retrocedat, deşi era domeniu public.
Pe baza unei simple concluzii, însuşită fără nicio obiecţie de către membrii comisiei interne de analiză a notificărilor din cadrul Primăriei Capitalei, edilul-şef Sorin Oprescu a semnat decizia de restituire în natură a unei pieţe agroalimentare, situată la intersecţia Camil Ressu cu Liviu Rebreanu.
În cererea înaintată Tribunalului Bucureşti de către Prefectura Capitalei, prin care se solicită anularea dispoziţiei, se arată că terenul era în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3. Instituţia a decis contestarea actului, după ce a fost sesizată de către Primăria de sector. Dovada proprietăţii, făcută pe jumătate
În ceea ce priveşte dovada proprietăţii, deşi legea spune că aceasta se face prin două acte de proprietate, iar în notificarea trimisă primarului sunt menţionate aceste documente, la dosar a fost depus doar unul.
Mai mult, comisia de verificare a Prefecturii a constatat că în dosarul existent nu se face dovada deţinerii imobilului - la momentul preluării abuzive - de către autorii notificărilor. Mai mult, la respectiva adresă se afla, pe vremuri, "Fabrica de sticlă Eprubeta" aparţinând Ministerului Industriei.
În replică, reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că retrocedarea s-a făcut în baza unui raport de expertiză extrajudiciară şi că dosarul ar fi fost complet.
"Potrivit raportului de expertiză tehnică extrajudiciară, suprafaţa de 1.400 mp este liberă şi se poate restitui în natură, pe aceasta fiind amenajată o piaţă volantă", se specifică în răspunsul Municipalităţii