Cum va fi ONORATĂ MEMORIA Ionelei Prodan? Administrația Prezidențială INTERVINE DECISIV

După ce social-democratul Codrin Ștefănescu l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că refuză să îi onoreze memoria cântăreței Ionela Prodan, care a decedat în urmă cu câteva zile, Administrația Prezidențială răspunde. Dezbaterea continuă.

Administrația Prezidențială a primit, miercuri, 18 aprilie, solicitarea Ministerului Culturii de a o decora, post-mortem, pe interpreta de muzică populară Ionela Prodan. Distincția propusă este cea de Ordinul „Meritul Cultural”. Cererea este analizată de Cancelaria Ordinelor.

"Statul român a recunoscut meritele doamnei Ionela Prodan, care a fost distinsă deja în anul 2004 cu Ordinul „Meritul Cultural" în grad de Comandor, categoria F - „Promovarea culturii", „pentru contribuțiile deosebite în promovarea culturii și civilizației românești, pentru realizarea unor programe complexe de mediatizare a acestora atât în țară, cât și peste hotare" (Decretul nr. 38/2004). De asemenea, în anul 2002, doamna Ionela Prodan a fost decorată pentru servicii excepționale aduse țării cu Crucea Naţională „Serviciul Credincios", Clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească şi universală" (Decretul nr. 977/2002), cea mai înaltă distincție care îi putea fi conferită. În ceea ce privește Ordinul „Meritul Cultural" în grad de Comandor, amintim faptul că acesta a mai fost acordat unor personalități precum actorii Ovidiu Iuliu Moldovan, Ilarion Ciobanu, Florian Pittiş, Stela Popescu, Alexandru Arşinel şi Adrian Pintea, muzicienii Ana-Felicia Filip şi Dan Mizrahy, artiştii plastici Ioan Nemţoi, Cornel Brudaşcu şi Florin Ciubotaru, istoricii Panait I. Panait şi Eugen Denize", transmite președinția, citată de România TV.