Editura Evenimentul si Capital

Cine este omul DIN SPATELE demiterii de către Trump a directorului FBI. Scrisoarea care l-a DETONAT pe James Comey

James Comey
Autor: | | 2 Comentarii | 2755 Vizualizari

Rod Rosenstein, Procurorul General Adjunct, este cel care i-a oferit lui Donald Trump argumentele necesare demiterii directorului FBI James Comey.

Rosenstein este Numărul 2 din Departamentul american de Justiție, deci superiorul ierarhic al șefului FBI.

În vârstă de 59 de ani, Rosenstein lucrează de 29 de ani la Justiție, cel mai vechi funcționar din Departament. A fost numit ca adjunct al Procurorului General acum două săptămâni și a primit ca primă însărcinare să verifice conduita directorului celui mai puternic serviciu de poliție din lume: James Comey, cu care se presupunea că ar fi trebuit să colaboreze strâns de acum încolo.

Tabăra anti-Trump (politicieni și presă) a omis intenționat să precizeze cariera ireproșabilă, fără pată, a lui Rosenstein.

Pentru a lăsa să planeze bănuiala că totul este o mașinațiune a lui Trump, presa a „uitat” să amintească faptul că Rosenstein a fost aprobat de 94 de membri ai Senatului, cu numai 6 voturi împotrivă, adică cvasi-totalitatea Democraților, tocmai datorită excepționalelor sale merite din trecut, se arată într-o analiză a Dreuz.

De asemenea, presa a omis să spună că, numit de George W. Bush, Rod Rosenstein a fost – fapt cu totul excepțional – unul dintre cei trei judecători federali (din 93) reconfirmați în funcție de Barack Obama. Toți ceilalți 90 au fost demiși, notează Dreuz.

O altă omisiune a presei este că toți liderii Democrați cereau la sfârșitul anului trecut capul lui Comey, considerat vinovat de modul în care a gestionat afacerea e-mail-urilor lui Hillary Clinton.

În scrisoarea sa către Donald Trump, adjunctul Procurorului General motiva astfel recomandarea sa de demitere a șefului FBI:

„Anul trecut, reputația și credibilitatea FBI au suferit serioase prejudicii, iar acest lucru a afectat întregul Departament de Justiție. Aceasta a provocat o nemulțumire profundă printre numeroși angajați ai Departamentului, membri ai Congresului și cetățeni.

Nu pot fi de acord cu modul în care directorul (Comey) și-a încheiat ancheta asupra e-mail-urilor secretarei (de stat) Clinton.

Nu înțeleg refuzul său de a accepta opinia aproape unanimă că s-a înșelat.

Aproape toată lumea consideră că directorul (Comey) a făcut greșeli; este unul dintre puținele subiecte asupra cărora persoanele din diferite tabere (politice) au căzut de acord.

Directorul a greșit uzurpînd autoritatea Procurorului General, pe 5 iulie 2016, anunțând că ancheta trebuie închis fără punere sub acuzare (a lui Clinton). Nu este de competența directorului să facă un astfel de anunț.

Cel mult, directorul ar fi putut anunța că FBI și-a terminat ancheta și că a prezentat concluziile sale procurorilor federali.

Acum, dirctorul își apără decizia, afirmând că a crezut că Procurorul General (din timpul lui Obama) Loretta Lynch se afla în situație de conflict de interese. Însă un director FBI nu are competența de a se substitui unui procuror federal și să asume conducerea Departamentului de Justiție.

Există o procedură bine stabilită atunci când Procurorul General se află în conflict de interese care necesită recuzarea sa. Totuși, pe 5 iulie (2016), directorul (FBI) a anunțat propriile sale concluzii privind ancheta penală în dosarul cel mai sensibil al națiunii, fără autorizarea superiorilor săi legal numiți din Departamentul de Justiție.

Acumulând greșei peste greșeli, directorul (FBI) a ignorat un alt principiu vechi: nu se face o conferință de presă pentru a anunța știri negative despre o persoană vizată de o anchetă penală încheiată cu o concluzie negativă.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI