Mai mult de un milion de cazuri noi de boli cu transmitere sexuala apar în fiecare zi la nivel mondial, o cifră care arată că autoritățile din domeniul sănătăţii au făcut puține progrese în lupta împotriva infecțiilor în ultimii cinci ani.
"Vedem o lipsă îngrijorătoare de progres în abordarea răspândirii infecțiilor cu transmitere sexuală la nivel mondial", a spus dr. Peter Salama, director executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), într-o declarație.
Aceasta este un mesaj de trezire
Un studiu publicat ieri, de Buletinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a constatat că 376 de milioane de cazuri noi de Chlamydia, gonoreea, trihomoniaza şi sifilis a avut loc în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 49 în ultimii ani. Unele cazuri pot fi multiple infecții în același timp cu revenirea infecțiilor la aceleași persoane.
Aceste date, neschimbate din ultimii cinci ani, au atras atenția liderilor în domeniul sănătății la nivel mondial, pentru că în cazul în care infecţiile nu sunt tratate, pot avea consecințe grave, provocând infertilitate, naşterea copiilor morţi, sarcină ectopică (extrauterină), boli cardiace și tulburări neurologice.
Copiii infectați din uter pot dezvolta defecte congenitale, pneumonie și orbire
Deoarece infectiile pot provoca rani la nivelul organelor genitale, şi cresc riscul de HIV - infectie cu transmitere sexuală care provoaca SIDA, şi care nu a fost evaluată în acest studiu. În multe cazuri oamenii nu au simptome și nu sunt conștienți de faptul că sunt infectați. Sifilisul poate fi transmis în timpul sarcinii și al nașterii, şi a provocat peste 200.000 de decese.