Cercetătorii de la Universitatea din Ohio au fost surprinşi să constate că în apa oceanelor există aproximativ 200.000 de populaţii de virusuri. Oamenii de ştiinţă au luat probe din apa de mare din aproape 80 de locuri din lume, iar rezultatele a fost îngrijorătoare, deoarece sunt de aproape 12 ori mai mari decât estimările anterioare.
Virusurile marine au fost descoperite de la suprafaţă până la o adâncime de 4.000 de metri şi de la Polul Nord până la Polul Sud, potrivit romaniatv.net
Cercetătorii au fost surprinşi să afle că virusurile se împărţeau în cinci grupuri, în funcţie de loc şi adâncime.
„Când am examinat genele virusurilor în fiecare din aceste locuri, am descoperit dovezi ale adaptării genetice la diferite zone din ocean", a spus cercetătoarea Ann Gregory.
Surprinzător pentru cercetători a fost faptul că în Oceanul Arctic au fost găsite mai multe tipuri de virusuri care până acum s-a crezut că această diversitate era doar la Ecuator.
Un litru de apă de mare conţine de obicei miliarde de virusuri - majoritatea rămânând neidentificate. Ultimele date arată că 90% dintre ele nu pot fi clasificate unei grupe cunoscute.