Doi octogenari, un bărbat din Arad și o femeie din Timișoara, au rămas fără mai mult de 10.000 de euro, fiecare, agoniseala de-o viață, după ce au fost înșelați prin metoda ”accidentul”. Polițiștii au descoperit că fraudele au fost puse la cale dintr-un penitenciar.
Bărbatul din Arad a primit, în luna iunie, un telefon, iar interlocutorul i-a spus că nepotul său a suferit un grav accident și că are nevoie de bani pentru acoperirea cheltuielilor medicale.
Ancheta polițiștilor a început ca urmare a unor sesizări din comuna teleormăneană Moşteni. Oamenii legii au constatat că este vorba de metoda ”accidentul” şi au identificat autorul primei fapte: un bărbat, I.D., de 24 ani, încarcerat în Penitenciarul Giurgiu. Acesta a sunat de pe telefonul mobil, iar ulterior, telefonul a ajuns la S.Gh. de 37 ani. Acesta, la rândul său a înşelat-o pe persoana vătămată I.C., de 80 de ani, din municipiul Timişoara cu sumele de 11.000 de lei şi 500 de euro, după aceeași metodă. “Suspectul a continuat activitatea infracţională şi în ziua de 31 august 2018, a înşelat-o prin aceeaşi metodă pe B.F., de 84 de ani, din municipiul Timişoara cu suma de 11.000 de lei, iar în ziua de 1 septembrie 2018 acelaşi făptuitor a înşelat două persoane, ambele din municipiul Sibiu, cu 100 de euro, respectiv, 500 de euro. În sarcina aceluiaşi suspect S.Gh. s-a reţinut înşelăciunea comisă în dauna lui Ghe.C., de 79 de ani din municipiul Timişoara cu suma de 10.000 lei şi a lui B.S., de 84 de ani, din municipiul Arad cu suma de 49.350 lei”, transmite Biroul de presă al Poliției Teleorman. S.Gh., arată anchetatorii, suna la numere fixe de telefon, prezentându-se drept fiul sau nepotul acestora, și pretinzând că a suferit un accident şi că ar avea nevoie urgentă de bani pentru servicii medicale. După ce convingea victimele, trimitea un taxi după bani.
”O parte din banii ridicaţi de diferiţi taximetrişti ajungeau la concubina suspectului S.Gh., respectiv, B.N., din municipiul Reşiţa şi o altă parte la diferite persoane de încredere ale sale, acestea restituindu-i banii la diferite intervale de timp. Prin ordonanţa din data de 24 septembrie 2018 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii I.D. şi S.Gh., pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, iar faţă de alte cinci persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune”, mai informează Poliția Teleorman.
Polițiștii au descoperit că fraudele au existat cinci complici. Cu toții au fost reținuți, iar azi vor fi prezentați instanței cu propunere de arestrare preventivă.