Idei la înălţimea vulturilor dezbătute în taberele organizate de Mănăstirea Oaşa

Deşi pare un loc retras faţă de lume şi de problemele ei, Mănăstirea Oaşa e mai conectată decât ne închipuim la provocările actualităţii. Tocmai prin suita de tabere, naţionale şi internaţionale, găzduite aici.

Aflată la 70 de kilometri de Sebeş şi 57 de kilometri de Petroşani, Mănăstirea Oaşa îşi trăieşte veacul la poalele Munţilor Şureanu, în mijlocul pădurilor.

Poate că tocmai în liniştea profundă ideile prind contur mai amplu. Cel mai bun exemplu e legat de Tabăra Națională „Părintele Teofil Părăian”, programată între 10 şi 19 august. Tema anunţată este „Tânărul în România de azi”. Vor participa 150 de tineri din întreaga ţară.

Între invitaţii acestui eveniment se numără Adrian Lemeni, conferenţiar doctor în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti. Participanţii vor lua parte atât la conferinţe, cât şi la atelierele pregătite pentru ei în cadrul mănăstirii.

În perioada 20-27 august va avea loc Tabăra „Academia Munţilor”, urmând a fi dezbătute subiecte legate de Anul Centenarului. De amintit că tocmai s-a încheiat Tabăra Internaţională, desfăşurată între 19 şi 29 iulie, la care au participat 150 de tineri români din diaspora şi 50 din ţară.

Asemenea evenimente au devenit deja o tradiţie în acest spaţiu, organizarea lor fiind posibilă datorită Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia.