Ce pot avea în comun o rugă sătească și muzica electronică? Niște tineri vizionari au găsit toate punctele comune, ba chiar în plus, și au inventat o rugă pe muzică electro: ElectroRuga de Buzad. „Un mix ideal de tradiție și actual”, acesta este motto-ul primei ediții a unui festival ieșit din tipare. Evenimentul are loc sâmbătă și duminică la poalele Dealurilor Lipovei, la aproximativ 50 de kilometri de Timișoara, și primite o îmbinație interesantă între muzica bună și obiceiurile tradiționale, autentice, ale locului, promovând astfel frumoasa zona a Banatului.
„Locul este la o distanță egală de Timișoara și de Arad. Ne dorim să aducem orășenii către autenticitate, real, natură, să-i scoatem un pic din «filmul Facebook». Aici nu este semnal. Poate nu ne avantajează lucrul ăsta, ținând cont că oamenii nu-și vor da «check in». Vrem ca oamenii să simtă vibrația locului și să beneficieze de o experiență faină. Evenimentele vor debuta de la ora 18.00 și se vor termina a doua zi spre prânz și va fi amenajat și un camping. Vor exista toate facilitățilesă te simți bine plecat din confortul casei tale. Vrem să ne păstrăm autentici, să scăpăm oamenii de Facebook și online-uri. Va fi un setup simplu și de efect“, spune Cristian Philipp, din partea organizatorilor, conform Pressalert.ro. Timp de două zile, în 1 și 2 septembrie 2018, organizatorii propun pe lângă muzică de calitate, performance-uri artistice inedite, târg cu meșteșugari locali, drumeții în natură, workshop-uri creative, vizite ghidate ale zonei și ale caselor care își deschid porțile vizitatorilor.
Prima zi este dedicată muzicii electronice vin unii dintre cei mai bine cotați artișiti ai genului din lume: No Pame, JFB, MC Xander, B.A.U., ENEI (Critical Music), DC Breaks & Load Star Presents Opposition, The Herbaliser. Line-up-ul este alcătuit cu sprijinul TM BASE.
În ziua a doua, Street Spirit, sunt invitați artiști stradali din toată lumea, într-un line-up alcătuit cu sprijinul Asociației londoneze The Busking Project.
Pe parcursul festivalului participanții se vor putea implica într-o serie de activități inedite, grupate sub forma unor ateliere creative, precum: Scratching cu JFB, tehnici de improvizație teatrală, ciobăneală, produs ceaiuri și uleiuri, confecționat măști tradiționale, cusut tradițional, caligrafie, făcut noduri. În plus, va fi și o proiecție de filme scurte, din cadrul proiecții Timishort.
Iar pentru că toată acțiunea e la țară, pe toată perioada festivalului va fi amenajată o alee a producătorilor locali din județele Timiș și Arad. Mai mult, o parte din locuitorii satului Buzad vor caza orășenii care doresc să trăiască experiența unei zile petrecute în mediul rural.
Transportul spre Buzad, în cele două zile este asigurat prin autobuze puse la dispoziție de organizatori, patru dintre ele fiind amenajate ca PARTY BUS, cu DJ locali cunoscuți. Biletele pot fi cumpărate online. Detalii sunt disponibile aici.