SĂ SE verifice IQ PARLAMENTARILOR la referendum! De unde vine solicitarea

SĂ SE verifice IQ PARLAMENTARILOR la referendum! De unde vine solicitarea

În ultimii ani românul s-a obişnuit să facă pentru fiecare nemulţumire pe care o are câte o petiţie online. Sunt abordate de la probleme politice cum ar fi referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu până la modificarea unui drum local.

În acest sens, site-ul petitieonline.ro a devenit una din paginile web preferate ale românilor în momentul când au de făcut o reclamaţie, o sesizare sau vor doar să-şi expună punctul de vedere. O bună parte din petiţiile din ultima perioadă fac referire la teza de doctorat al lui Victor Ponta şi la lupta politică din ţara noastră. Vă prezentăm câteva dintre cele mai recente propuneri făcute pe site-ul amintit.

1. Testare IQ obligatorie pentru parlamenari Profitand de costurile referendumului prezent propun introducerea unei noi întrebări. "Sunteti de acord ca parlamentarii să prezinte, înainte de a fi propuşi de către orice formaţiune politică, un raport de evaluare asupra potenţialului de a realiza un comportament rezolutiv, eficient şi îndreptat către un scop, raport care să indice un nivel al IQ-ului mai mare de 100?"

Scala Binet a inteligenţei umane clasifică o inteligenţă de 90 - 109 drept medie sau normala, 80-89 normal spre mediocre, iar de la 79 in jos se încadreaza persoanele care manifestă un anumit tip de deficienţă intelectuală.

Pentru a obţine dreptul de a conduce o maşină trebuie să depăşim un anumit scor, pentru a deţine dreptul de a reprezenta o ţară, chiar nu este nevoie de nicio testare prealabilă? Petiţia este semnată de Ioana Olteanu. Vezi aici 2. Parlamentarii să fie testaţi psihologic! "Toţi parlamentarii să fie testaţi psihologic şi să aibă analizele medicale la zi şi să fie verificaţi cu testul poligraf ca în SUA. Vă rog urgent ca românii să semneze această petiţie. Fiecare parlamentar să propună legi pe domeniul - CV-ul şi competenţele profesionale şi să nu mai bată câmpii şi în acest timp ei iau salarii de la poporul român. Salariile parlamentarilor, senatorilor şi deputatilor să fie votate de populatie în funcţie de performanţă! ", este o altă propunere pentru care se caută adeziuni. "Aceasta petiţie are scopul îmbunătăţirii performanţei Parlamentului şi Guvernului, instituţii ce ar trebui să fie preocupate de bunăstarea poporului, nu de înrobirea lui cu taxe şi impozite", justifică iniţiatorii.

3. Anularea diplomei de doctorat a lui Victor Ponta "Victor Ponta, prim-ministrul României a plagiat teza sa de doctorat! Presa internaţională - Nature, BBC, Washington Post, ABC News, Reuters, a scris articole despre plagiarismul Primului Ministru al Romaniei - ştirea a făcut deja ocolul lumii. Suntem de râsul lumii din nou, de data aceasta din cauza lui Victor Ponta. Dacă nu se iau măsuri de anulare a diplomei de doctorat a lui Victor Ponta, nu numai că România va fi de tot râsul lumii în continuare, dar orice diplomă sau lucrare ştiinţifică din România va fi pusă la îndoială", argumentează cei care propun o petiţie pentru anularea diplomei de doctorat a lui Victor Ponta. 4. Petiţie împotriva "drumului ocolitor" între cartierul Tudor şi Spitalul Judeţean Mureş "Domnul primar Dorin Florea, din anul 2002 se străduieşte să finalizeze proiectul său preferat, de a construi un drum peste Platoul Corneşti. Acest drum a fost numit deja "centură", "stradă", "drum ocolitor", indiferent, doar să fie realizat. ONG-urile din oraş s-au strâns de câteva ori împotriva proiectului, însă domnul primar nu se lasă bătut. Pentru acest drum însă, ar fi necesar tăierea a cca. 8,4 ha. de pădure. Drumul nu duce nicăieri, deoarece trecând peste platou, ajunge la Spitalul Judeţean. Domnul doctor ar trebui să ştie cât de necesar e aerul curat pentru bolnavii de acolo. Dacă drumul se va construi, traficul greu din direcţia Sighişoara - Reghin va trece pe acolo. S-au strâns semnături pentru "devierea traficului din centru" (lucru foarte plauzibil), s-a organizat un marş "spontan", dar poate sunt şi alţi cetăţeni din acest oraş, care nu se duc să demonstreze pe străzi, nu au vocea primarului, dar totuşi vor să-şi spună părerea", este o altă problemă pe care iniţiatorii speră să o rezolve cu ajutorul mediului virtual.