Zece din inculpaţii din dosarul Moraviţa II, acuzaţi de mai multe infracţiuni legate de traficul de ţigări din Serbia, au fost condamnaţi de către Curtea de Apel Timişoara la închisoare cu executare. O parte dintre ei au ajuns la o înţelegere cu procurorii, recunoscând faptele şi primind la schimb reducerea pedepselor.
Este vorba de patru poliţişti de frontieră şi şase contrabandişti care, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei, şi-au recunoscut faptele, exact aşa cum au fost acestea formulate de procurorii DNA prin rechizitoriul de trimitere în judecată.
În februarie 2011 zeci de poliţişti de frontieră din vestul ţării, vameşi şi traficanţi de ţigări au fost reţinuţi, cercetaţi şi apoi trimişi în judecată pentru trafic de ţigări. Potrivit procurorilor DNA valoarea ţigărilor aduse ilegal în ţară de către aceştia a fost de 3,3 milioane de euro.
Agentul de la Poliţia de Frontieră Sebastian Drăgan a primit cea mai grea pedeapsă: şase ani şi şase luni de închisoare cu executare. El a fost acuzat de aderare la grup infracţional, luare de mită în formă continuată în 17 acte materiale şi complicitate la contrabandă în formă continuată în alte 15 acte materiale.
Subcomisarul Sorin Drăghiţă, fost şef de tură la Sectorul Poliţiei de Frontieră Foeni 2, a fost condamnat la cinci ani şi şase luni pentru aderare la grup infracţional organizat şi primirea a trei şpăgi.
Agentul Marius Manciu a primit cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infracţional, dare şi luare de mită în formă continuată în 2 acte materiale. Agentul Marian Toma, acuzat şi el de aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită şi complicitate la contrabandă calificată, ambele în formă continuată în 8 acte materiale, a fost condamnat la trei ani de închisoare.
Alături de ei, mai mulţi contrabandişti au fost trimişi în puşcărie. Angelica Busse, Dumitru Bratoşin, Emil Ţurlea, Radu Zegrean, Gheorghe Dorobanţu şi Maria Rus au fost condamnaţi la închisoare de la cinci ani şi zece luni la patru luni, cu executare. Sentinţa poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare.