Miercuri, 14 mai 2014, la hotel Radisson BLU, București, Casa de Licitație GRIMBERG organizează cea de-a patra licitație, „Artă. Credință. Regalitate”, un eveniment care devine o tradiție în piața de artă românească, din ce în ce mai diversificată.
Galeria și Casa de Licitație GRIMBERG, lansată la sfârșitul lunii septembrie a anului 2013, a devenit în scurt timp unul dintre jucătorii importanți din piața de artă autohtonă. Ca și celelalte trei, care au avut loc, cu rezultate remarcabile, licitația din ziua de 14 mai urmărește liniile strategice ale casei, promovarea unui număr important de artiști cu potențial din tânăra generație, alături de lucrări remarcabile semnate de mari maeștri ai picturii românești.
În cadrul acestui eveniment, pasionații de artă, colecționarii și investitorii vor putea astfel admira și alege să liciteze pentru opere de valoare ale unor artiști bine cotați, mai cu seamă că fiecare eveniment are un element de noutate prin introducerea de noi categorii de obiecte de artă, în încercarea de a diversifica portofoliul cu piese a căror proveniență se înscrie în diferite școli europene și chiar piese reprezentative ale culturilor orientale, obiecte de cult, toate respectând standardele de calitate și exigențele promovate de Casa GRIMBERG. Casa de Licitație și Galeria de Artă GRIMBERG își propun să reașeze artele plastice românești pe o scară solidă a valorilor, oferind investitorilor, amatorilor de frumos certitudinea autenticității și un permanent suport de competență, seriozitate și disponibilitate, dorindu-și să fie sursa de informații și partenerul de încredere pentru clienții lor.
Expoziția lotului aferent licitației poate fi vizitată:
● în perioada 5-10 mai la sediul Galeriei GRIMBERG, între orele 10:00-18:00. (în weekend, între orele 10:00-16:00)
● în perioada 13-14 mai, în holul sălii Atlas – Hotel Radisson București, între orele 10:00-19:00
● catalogul licitației este disponibil.
Respectul interbelic pentru cultură
Până la jumătatea secolului XX, România se situa printre primele țări din Europa la capitolul colecții mari, devansând țări importante precum Belgia, Elveția, Austria, Germania sau Norvegia. Acest lucru demonstrează respectul pentru cultură al industriașilor, investitorilor și familiilor aristocrate din România, cu înclinație pentru frumos, care achiziționau bunuri rare și de mare valoare. GRIMBERG, prin acțiunile sale, sprijină reconectarea și promovarea artei plastice la spațiul european.
În acest sens este demn de amintit faptul: Casa de Licitație și Galeria de Artă GRIMBERG și-a deschis porțile cu expoziția „Capodopere ale picturii românești, între academism și modernism”. Aceasta a adus în prim plan lucrări de artă românească excepționale ale unor nume celebre precum: Gheorghe Tattarescu, Theodor Aman, Constantin Artachino, Nicolae Vermont, Samuel Mützner, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, Ion Țuculescu, Rudolf Schweitzer- Cumpăna, Leon Alexandru Biju, Tibor Ernö, Jozsef Klein, Corneliu Baba, remarcate de colecționari, critici de artă și investitori.
Punând accent pe valoarea plastică a lucrărilor și selectând extrem de riguros operele propuse spre vânzare, Casa de Licitație și Galeria de Artă GRIMBERG oferă în continuare lucrări de o inefabilă frumusețe și de o autenticitate incontestabilă.