Grinch este un personaj fictiv care a fost creat de Dr. Seuss, uneori fiind numit Ardi. Prima sa apariție ca antierou este în cartea pentru copii, din 1957, „Cum Grinchul a furat Crăciunul” (How the Grinch Stole Christmas!).
Politicienii care doresc să suspende anul acesta sărbătorile de Crăciun din cauza pandemiei de COVID-19 ar face bine să-și amintească ce s-a întâmplat în 1647 în Regatul Angliei.
În 1647, Crăciunul a fost interzis în Regat (care la acea vreme includea Țara Galilor, Scoția și Irlanda), dar treburile nu au ieșit prea bine.
Interdicții mergeau de la decorațiuni la adunări, cee ace a făcut să izbucnească rebeliuni în toată țara.
În timp ce unele proteste au luat forma agățării, ca sfidare, a decorațiunilor, , altele au fost mult mai radicale și au avut consecințe istorice.
Parlamentul câștigase războiul civil, iar regele Carol era captiv la Hampton Court. Biserica Angliei fusese desființată și înlocuită de un sistem presbiterian.
Reforma protestantă restructurase bisericile din insulele britanice, iar zilele sfinte, inclusiv Crăciunul, au fost desființate.
Festivitățile obișnuite din timpul celor 12 zile de Crăciun (25 decembrie - 5 ianuarie) au fost considerate inacceptabile.
Magazinele trebuiau să rămână deschise pe tot parcursul Crăciunului. Afișările de decorațiuni de Crăciun au fost interzise. Alte tradiții, cum ar fi sărbătoarirea și consumul sărbătoresc de alcool, băut în cantități mari atunci, ca și acum, au fost, de asemenea, interzise.
Urmările revoltelor de Crăciun din Norwich au fost cele mai dramatice.
Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric