Ne-am obișnuit ca elevii români să se afirme în lume la olimpiadele de matematică, informatică, fizică, chimie și chiar astronomie. O elevă din România a atins însă o performanță mai puțin obișnuită: este cea mai bună din lume la Sociologie. Performanța ei este atestată de un certificat Top of the World emis de Universitatea Cambridge, în urma unui examen susținut în peste 120 de țări.
Este vorba despre Aruna Popescu, elevă în anul 12 la Școala Internațională București (ISB). În prezent, Aruna studiază Sociologie, Economie, Istorie și-și dorește să urmeze dreptul la Oxford. „În opinia mea acest premiu este cea mai bună dovadă că, așa cum spunea Jefferson, există noroc și, cu cât muncesc mai mult, cu atât am mai mult noroc. Efortul susținut este esențial în orice demers și sper că această recunoaștere a muncii mele mă va ajuta în obținerea unui loc la o universitate de top”, a declarat Aruna Popescu, după ce a primit certificatul emis de Universitatea Cambridge.
Directorul ISB, Sinan Kosak, este extrem de mândru de rezultatele obținute de Aruna. „Acesta este al doilea rezultat Top of the World obținut de elevii de la ISB, în ultimii doi ani. Alexandru Georgescu a obținut şi el această recunoaștere internațională din partea Cambridge, în urmă cu un an, la Travel& Tourism. Suntem mândri și onorați să avem astfel de elevi în școala noastră și sperăm că toți elevii noștri vor fi încurajați de aceste succese academic”, a ținut să sublinieze directorul Sinan Kosak.
Premiile Top of the World sunt oferite de Universitatea Cambridge elevilor din toată lumea care au obținut la examen cel mai mare punctaj pentru un singur subiect.
Școala Internațională București face parte din Lumina lnstituții de Învățământ, un complex educațional format din: două licee (Liceele Teoretice Internaționale de Informatică București și Constanța – cu învățământ liceal și gimnazial), o școală internațională (The International School of Bucharest - cu învățământ preșcolar, primar, gimnazial si liceal), șase școli Spectrum în: București, Constanța, lași, Cluj si Ploiesti – cu învățământ preșcolar şi primar și o universitate (Universitatea Europei de Sud - Est Lumina).
Școlile sunt acreditate de Ministerul Educației Naționale, iar International School of Bucharest a îndeplinit toate standardele cerute pentru a fi Centru Internațional Cambridge și a obținut și acreditarea internațională CIS (Council of International Schools).
Preocuparea constantă pentru consolidarea prestigiului acestor școli a facut posibilă recunoașterea în plan local, național și internațional. Dovadă stau cele peste 500 de medalii obținute la olimpiadele internaționale și miile de premii de la concursurile și olimpiadele naționale. Începând din anul 1995 școala a reuşit să formeze 1491 absolvenți dintre care cei mai mulți au fost acceptați cu burse la universități de prestigiu din România, SUA, Marea Britanie, Germania, Turcia, iar cei care au finalizat cursurile acestor universități își desfășoară activitatea în companii sau instituții renumite.