O femeie din Constanța a ajuns de urgență la spital, după ce a fost înțepată de un scorpion. Lucrătorul comercial sorta căpşuni dintr-o lădiţă, când un scorpion a înțepat-o la mâna stângă.
Potrivit Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa, o femeie în vârstă de 44 de ani, lucrător comercial, a fost înțepată la mâna stângă de un scorpion care se afla într-o ladă cu căpşuni. În urma incidentului din data de 3 mai, ora 12.30, femeia a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
Scorpionul ar fi ajuns în țară odată cu fructele
Incidentul se află în curs de cercetare de către o comisie a hipermarketului unde femeia este angajată. Ulterior dosarul va fi transmis pentru verificare la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Curioasa întâmplare s-a petrecut luni, la un magazin Mega Image. Femeia sorta căpșuni sosite din depozitul de la București, atunci când a fost mușcată de scorpion. Deocamdată se ia în calcul ipoteza ca scorpionul să fi ajuns în țară odată cu fructele. Fructele ar fi fost importate din Grecia.
„Lucrătoarea a fost mușcată la nivelul mâinii stângi de un scorpion care se afla în lădița cu căpșuni. Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportata la Spitalul Judeţean Constanța pentru acordarea îngrijirilor medicale”, au precizat reprezentanții ITM Constanța, citați de CTNews.
De asemenea, notează publicația locală Cuget Liber, în timpul acţionării manetei dispozitivului autogunoierei de descărcare a pubelelor, un alt lucrător s-a accidentat la mâna stângă. În ambele situaţii, accidentele sunt în curs de cercetare de către o comisie desemnată de firmele la care salariaţii îşi desfăşoară activitatea.
Scorpionul carpatin este o „fosilă vie”,destul de periculoasă
În prezent există aproximativ 600 de specii de scorpioni. Scorpionii din Europa sunt relativ inofensivi. Principalele simptome în cazul înţepăturii de scorpion sunt paralizie musculară, dispnee, tulburări cardiace, orbire şi sângerare. Muşcăturile de scorpion trebuie raportate imediat la medic.
În munții din România se găsește specia scorpionul din Carpați. Potrivit Ministerului Mediului, scorpionul carpatin este o „fosilă vie”, des întâlnită pe teritoriul Parcului Național Cozia, dar și în alte rezervații naturale. Exemplarele acestei specii au dimensiuni relativ mici, adulții ajungând la 4-5 cm, însă dispun de coadă cu ac și venin.