O afacere de miliarde, pe cale de a ajunge din urmă traficul de arme şi droguri

Este o piaţă care valorează în total 100 de miliarde de euro pe an şi se  află în creştere constantă.

Speciile rare sau pe cale de dispariţie sunt dezrădăcinate din habitatul lor natural şi achiziţionate pentru a fi folosite cu diferite finalităţi.

Da. Vorbim de comerţul cu animale exotice care reprezintă al treilea cerc de afaceri în lume după traficul de arme şi de droguri. De la broaşte ţestoase la cobre care aduc sume uriaşe celor care le tranzacţionează pe piaţa neagră.

Broştele ţestoase

Lista la zi cuprinde răspândirea pe scară largă a broaştelor ţestoase, dar şi a tigrilor, pumelor şi panterelor găsite de obicei în grădinile boşilor lumii interlope, unde pot fi văzuţi de-a dreptul şi bivoli, anaconde, cobre, canguri, rinoceri şi urangutani.

Reptilele

Găsim în statistică, de exemplu, Italia ca primul importator de piei de reptilă, folosite de marile mărci ale modei, dar şi lână sud-americană. Unele exemplare exotice, printre altele, ajung să fie vândute circurilor, care le folosesc în spectacole.

Internetul a ajuns o junglă

Graţie internetului, piaţa seamănă din ce în ce mai mult cu o junglă, fiindcă vânzările fac mult mai dificile controalele şi facilitează escrocheriile, potrivit celor relatate de metronews.