Ultimul raport despre persoanele dispărute și ucise în războiul din Israel arată și numărul românilor, care a crescut.
Războiul din Israel. Conform celor mai recente rapoarte emise de autoritățile din Israel, bilanțul tragic al războiului a depășit cifra de 1.300 de decese.
Aceste date au fost oficial publicate, însoțite de o hartă actualizată ce evidențiază țările cu cetățeni afectați de atacuri.
Câți români au murit în războiul din Israel
Conform ultimului raport, patru cetățeni români au fost pierduți în urma atacurilor atribuite Hamas, iar un alt cetățean român este dat dispărut.
De asemenea, potrivit unor surse guvernamentale citate sâmbătă de Antena 3, printre ostaticii grupării musulmane Hamas se numără și un român cu dublă cetățenie, româno-israeliană
Conform informațiilor oficiale publicate pe site-ul guvernului israelian, se cunoaște despre 74 de persoane dispărute sau cu statut incert din peste 40 de țări în urma acestor evenimente.
Primul român mort în război avea 22 de ani
Printre primele persoane care și-au pierdut viața de la începutul bombardamentelor din Israel s-a numărat și un român, de doar 22 de ani.
Ambasadorul român în Israel, Radu Ioanid, a confirmat identitatea tânărului, pe numele lui Amir Fisher, ce era sergent. Radu Ioanid a menționat că acesta s-a născut în Israel, iar tatăl său este originar din România.
Mai mult, din nefericire, Amir, care locuia în Tel Aviv, a lăsat în urma sa doi copii care acum au rămas orfani de tată.
„Sincere condoleanțe familiei victimei. Suntem solidari cu Israelul în aceste momente dificile. România condamnă cu fermitate atacurile continue asupra populației Israelului”, a transmis MAE într-un mesaj postat pe Twitter.
Hamas a eliberat doi ostatici, o mamă și o fiică din SUA, luate ostatice în războiul din Israeș
Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al brațului armat al Hamas, a anunțat vineri că gruparea teroristă eliberează doi ostatici americani. Totul „din motive umanitare”, subliniind că acest gest reprezintă un răspuns la eforturile de mediere făcute de Qatar.
Potrivit presei din Statele Unite, cele două femei sunt originare din Evanston, o suburbie a orașului Chicago, din statul Illinois.
Ele au fost transferate Crucii Roșii și au părăsit zona. Această eliberare a fost efectuată din rațiuni umanitare, întrucât mama lor se confruntă cu probleme grave de sănătate.