Oamenii de știință au aflat în sfârșit cum trebuie mângâiată corect o pisică, în așa fel încât alintarea animalului să nu se mai încheie cu mușcături și zgârieturi, potrivit ScienceAlert.
Cei care au pisică știu cât de frustrant este să-și mângâie animalul și să primească drept ”răsplată” o mușcătură zdravănă.
Cercetătorii spun că există o adevărată știință a mângâierii unei pisici, care nu poate fi luată în brațe ori de câte ori stăpânul simte nevoia să îmbrățișeze și să sărute drăgăstos pe cap creatura blănoasă.
De fapt, pisicile detestă acest gen de afecțiune exagerată din partea omului. Nu de alta, dar strămoșii lor nu prea aveau parte de acest tratament, singurul lor rol fiind de a goni șoarecii și alți dăunători din jurul casei.
O cercetătoare de la Nottingham Trent University, Lauren Finka, spune că există unele semne care ne pot face să înțelegem mai bine când pisica are chef să fie alintată și, mult mai important, cum anume.
Deci, cum mângâi corect pisica? Specialiștii spun că la rădăcina urechilor, sub bărbie și în zona fălcilor există unele glande care sunt stimulate, odată atinse ușor zonele respective.
Unei pisici nu-i place să fie atinsă pe spate, la rădăcina cozii și în nici un caz, dar în nici un caz pe burtă. Oricât de pufoasă ar fi blănița de pe burta unei pisici, animalul se simte vulnerabil odată atins în acea zonă.
Experții ne sfătuiesc să respectăm granițele pisicii (și ale pisicii sălbatice din ea!), chiar dacă asta înseamnă uneori să o admirăm de la distanță.