Nutriţioniştii precizează că alimentele pot conţine substanţe care, în cantităţi mari, ne pot ucide.
Majoritatea “delicateselor ucigaşe” provin de Asia. Iar seminţele şi sâmburii unora dintre cele mai îndrăgite legume şi fructe conţin o toxină numita amygdaline, care în cantităţi mari poate fi foarte toxică, potrivit Health.com.
Să fim atenţi
Merele, perele, mago, piersicile şi caisele, toate se încadrează în această categorie. Deşi ingerarea ocazională sau accidentală nu e periculoasă, specialiştii ne sfătuiesc să fim atenţi.
Specialiştii au alcătuit şi un top al celor mai ucigătoare delicatese servite în restaurantele din lumea întreagă, iar majoritatea provin de Asia. Cea mai periculoasă mâncare conform specialiştilor este Fugu, cunoscut în Occident drept peştele-balon. Dacă nu este corect pregătit peştele-balon este foarte otrăvitor, decesul survenind aproape imediat. Fugu este considerat drept versiunea culinară a ruletei ruseşti.
Este tapioca
O altă delicatesă mortală este caracatiţa. Coreenii preferă să consume această creatură marină vie sub formă de aperitiv. Cu cele 8 tentacule şi zeci de ventuze caracatiţa este o delicatesă greu de înghiţit. O alt? delicatesă ucigaşă este tapioca. Frunzele şi rădăcinile conţin o toxină letală, chiar şi în doze mici.
În altă ordine de idei, dar pe aceeaşi temă, atunci când cartofii sunt expuşi la prea multă lumină, ei se înverzesc şi produc o toxină numită solanină. De aceea suntem sfătuiţi ca, dacă observăm o zonă verde chiar sub coajă, zona aceea trebuie bine curăţată, altfel cartofii devenind periculoşi.
Majoritatea persoanelor ştiu că multe varietăţi de ciuperci sunt toxice. Ele nu includ ciupercile sălbatice vândute în magazine. Specialiştii mai notează că lista este mult mai cuprinzătoare, în lume existând multe alte alimente ale căror calităţi “criminale” sunt încă în stadiul de cercetare.