Noul sistem de arme tactice al Coreei de Nord sporește capacitățile nucleare ale țării

Noul sistem de arme tactice al Coreei de Nord sporește capacitățile nucleare ale țării Kim Yo Jong vrea să îmbunătăţească relaţiile cu Japonia. L-a invitat pe premierul nipon la Phenian.. Sursa foto: Arhiva EVZ

Kim Jong-un a testat un nou sistem de arme menit să sporească capacitățile nucleare ale Coreei de Nord, a declarat duminică presa de stat.

„Sistemul de arme ghidate tactic de tip nou... are o mare importanță în îmbunătățirea drastică a puterii de foc a unităților de artilerie cu rază lungă de acțiune și în creșterea eficienței în operarea armelor nucleare tactice”, a declarat Agenția Centrală de Știri din Coreea (KCNA).

Un nou sistem de arme

Testul a fost un succes, potrivit Coreei de Nord. Kim „a dat instrucțiuni importante privind dezvoltarea capacităților de apărare ale țării și a forțelor de luptă nucleare” unei echipe de cercetare militare nord-coreene, a spus KCNA.

Armata din Coreea de Sud a confirmat duminică că a detectat lansarea a două proiectile sâmbătă seara de pe coasta de est a Coreei de Nord către mare, a informat Reuters. Arma testată pare să fie primul sistem tactic de livrare a armelor nucleare din Coreea de Nord, potrivit Ankit Panda, coleg senior al Carnegie Endowment for International Peace.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lansarea unei rachete balistice intercontinentale

Imaginile recente din satelit ale site-urilor de testare nucleare Punggye-ri din Coreea de Nord, despre care Coreea de Nord a pretins că le-a demolat în 2018, dau semne de activitate nouă. Acest test vine la câteva săptămâni după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), potrivit Coreei de Sud, care ar fi încălcat moratoriul autoimpus de Phenian privind testele nucleare și cele cu rază lungă de acțiune.

De asemenea, coincide cu viitoarele exerciții militare comune între Statele Unite și Coreea de Sud, care urmează să înceapă luni. Phenianul a acuzat SUA de politici ostile, invocând exercițiile militare comune și sancțiunile viitoare, potrivit Business Insider.