Ciuc Premium a lansat noua bere, Ciuc Natur Radler, ce introduce pentru prima dată pe piaţa locală categoria Radler.
Băutura este inspirată din vechea reţetă germană, adaptată gusturilor consumatorului român şi conţine 63% limonadă şi 37% bere Ciuc Premium.
Patru studenţi ai Institutului de Bere Ciuc Premium vor porni prin ţară pe 1 Mai să răspândească gustul Radler şi să strângă părerile românilor.
Primul Radler Românesc are un conţinut de 1,9% alcool şi nu conţine conservanţi artificiali, spune compania, într-un comunicat de presă.
Cum a fost inventat Radler-ul
Creatorul Radler-ului, Franz Xaver Kugler, a inventat băutura într-o sâmbătă călduroasă din iunie 1922, când hanul i s-a umplut de foarte mulţi ciclişti însetaţi, iar el nu avea suficientă bere pentru a le potoli setea.
Avea câteva mii de sticle neatinse în pivniţă şi i-a venit ideea să amestece berea rămasă cu limonadă. Clienţilor le-a plăcut gustul noii băuturi. În onoarea cicliştilor care l-au inspirat, Herr Kugler a numit noul amestec Radler (ciclist, în germană).
"Am început deja să răspândim gustul Ciuc Natur Radler în toată ţara şi aşteptăm consumatorii să îşi spună părerea despre această bautură nouă", declară Paul Markovits, director de marketing la Heineken România.
Produsul, în ambalaje de sticlă şi doză de 0,5 litri, se poate găsi pe rafturile din întreaga ţară începând cu 2 aprilie.