Dacă sfatul mamei era să mâncăm de trei ori pe zi, potrivit noilor cercetări ale nutriţioniştilor, este recomandat să avem nu mai puţin de nouă mese pe zi pentru a scădea în greutate şi pentru a ne menţine colesterolul în limite normale.
În acest fel, ne solicităm metabolismul la maximum, iar arderea caloriilor este mai intensă. La această concluzie au ajuns cerectătorii de la "Imperial College of London", în urma analizei dietelor a peste 2.000 de persoane, relatează dailymail.co.uk. Cei care repartizau numărul de calorii pe mai mult de şase mese într-o zi erau mai slabi şi avea valori mai mici ale tensiunii arteriale decât cei care mâncau acelaşi număr de calorii, dar repartizat pe mai puţine mese de-a lungul unei zile. Rezultate asemănătoare s-au înregistrat şi în cazul altor studii de acest gen. Una dintre teorii este faptul că mâncând mai puţin, dar mai des, aportul de grăsimi care s-ar depune pe vasele de sânge este mult mai mic. De asemenea, metabolismul este stimulat, iar arderea caloriilor- intensificată.