Noi posibilităţi de reciclare a hârtiei pentru firmele din Bucureşti

Noi posibilităţi de reciclare a hârtiei pentru firmele din Bucureşti

Companiile bucureştene care produc deşeuri de hârtie şi vor să le recicleze se pot înscrie în noul program pe care îl derulează asociaţia ViitorPlus şi Dentaş România.

Noul parteneriat ViitorPlus - Dentaş România permite extinderea rogramului “Reciclează pentru copaci” prin creşterea numărului de firme şi persoane fizice care se pot înscrie să recicleze hârtie şi carton.
Companiile care vor să facă parte din program trebuie să îndeplinească anumite condiţii: să fie din Bucureşti, să ofere deşeuri de hârtie şi carton în cantităţi de minim 80kg, hârtia să fie netocată, neplastifiată şi nelucioasă. De asemenea, firmele trebuie să contribuie cu  o sumă modică pentru acoperirea cheltuielilor administrative. 
Dentaş România va colecta hârtia de la majoritatea beneficiarilor din program şi o va duce direct la reciclat în fabrica de cofraje de ouă pe care firma o deţine. Fondurile obţinute din valorificarea deşeurilor de hârtie vor fi folosite pentru plantarea de copaci prin proiectul “Adoptă un copac!”- un alt proiect ViitorPlus.
O tonă de hârtie salvează 15 arbori maturi
Mai sunt alte două opţiuni. Una este ca firmele sau persoanele fizice din Bucureşti să ducă singure deşeurile de hârtie şi chiar de aluminiu, PET şi folie de plastic la depozitul colectorului de hârtie  partener, CamiComexim, şi să menţioneze că doresc ca valoarea deşeurilor să fie donată Asociaţiei ViitorPlus. 
Cealaltă opţiune presupune ca doritorii să se înscrie pe lista ViitorPlus de reciclare, iar când sunt suficiente solicitări asociaţia închiriază o autoutilitară pentru colectarea deşeurilor de hârtie (momentan astfel de transporturi se organizează de maxim două ori pe lună).
Rezultatele programului din iunie 2009 până în prezent pot fi rezumate astfel: au fost reciclate 46.500 de kg de deşeuri (hârtie, carton, dar şi PET-uri, folie de plastic şi DEEE), aproape 200 de arbori vor fi aduşi la maturitate (se plantează 2.400 de puieţi doar în primul an), iar aproape 700 de arbori maturi au fost salvaţi de la tăiere. 

Ne puteți urmări și pe Google News