Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a evitat să răspundă cum a votat la referendumul pentru familie. El se consideră „tehnocrat”.
Nicușor Dan spune că s-a prezentat la referendumul pentru familie din 2018, dar a refuzat să spună în ce fel a votat, deoarece „nu dorește să intre într-o dispută ideologică”. În ceea ce privește apartenența politică, Nicușor Dan spune că nu este nici progresist, nici conservator, ci „tehnocrat”, care poate „aduce plus valoare” în administrația publică. Elena Lasconi, colega de partid a lui Nicușor Dan (USR) a fost înlăturată de pe lista pentru alegerile europarlamentare, după ce a spus public că a votat pentru familia tradițională.
Nicușor Dan nu vrea să spună cum a votat la referendumul pentru familie
Primarul general al Capitalei spune că partidul datorită căruia a ajuns să facă politică, trebuie să aibă atât progresiști cât și conservatori.
„Eu am spus că până când USR nu va fi suficient de mare până când se va sparge ideologic el trebuie să rămână unit și să aibă și progresiști și conservatori pentru lupta cu partidele care existau atunci.
Partidul s-a definit, a fost voința majorității membrilor să meargă în zona progresistă, e statutar, democratic, eu am considerat că nu mai puteam să îmi țin promisiunea că este un partid umbrelă.
Eu mă definesc ca fiind un tehnocrat, ați văzut că au fost nenumărate luări de poziție pe subiect. Eu nu m-am definit nici într-o parte, nici în cealaltă. Am răspuns în momentul acela, m-am prezentat la Referendumul pentru familie, dar nu am spus cum am votat, pentru că nu doresc să mă poziționez în această dispută ideologică”, a precizat actualul primar general al Capitalei, la Euronews.
„Tehnocratul” mai vrea un mandat la Primăria Capitalei
Nicușor Dan va candida pentru un nou mandat. El susține că „ar fi păcat ca social-democrații să revină la conducerea Bucureștiului, făcând referire la Gabriela Firea, primul nume vehiculat, pe care PSD l-ar promova pentru alegerile locale.
Edilul general al Capitalei nu susține comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Conform unui sondaj, el ar obține aproximativ 30% dintre voturile bucureștenilor.
Șansele pentru un nou mandat
„Candidez ca să câştig! Pentru că ar fi păcat ca, după aceşti trei ani, că nu au fost decât trei, dintre care unul am plătit datorii, după aceşti trei ani, în care am dus lucrurile într-o direcţie corectă, normală, să se reîntoarcă PSD-ulAm speranţa că oamenii se vor informa. Am speranţa că în veşnica luptă dreapta versus PSD toţi acei sau mulţi dintre votanţii aceia de dreapta care mi-au dat votul în 2020 vor face la fel”, a spus primarul Capitalei, la Prima News.
Coaliția urmează să stabilească când vor avea loc alegerile locale și cine sunt candidații.