Nicolae Ciucă, prezență inedită în noaptea de Înviere. Liderul PNL, smerit, la Mănăstirea Sâmbăta

Nicolae Ciucă îndeamnă alegătorii să aleagă PNL. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a mers la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, în județul Brașov, unde a participat la slujba de Învierea Domnului. Mânăstirea este cunoscută datorită starețului Arsenie Boca.

 

Arsenie Boca a petrecut la Mânăstirea Sâmbăta de Sus, în județul Brașov, patru ani, între 1940 și 1944. Așezământul monahal, cunoscut și sub denumirea Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, a fost construită în 1657.

Nicolae Ciucă surprins la Mânăstirea lui Arsenie Boca

Președintele PNL a fost surprins într-o imagine inedită, smerit, în noaptea de Înviere, la Mânăstirea Sâmbăta de Sus. Nicolae Ciucă s-a amestecat printre credincioșii participanți la slujba de Înviere. El a participat la slujba religioasă și a luat lumină de la acest sfânt lăcaș.

Într-o imagine apărută în spațiul public, președintele Senatului apare printre credincioșii care au venit să se închine la mănăstirea unde a slujit Arsenie Boca.

Învierea Domnului, Sfintele Paşti, este sărbătorită de Biserica Ortodoxă, în acest an, pe 5 mai.

Sursa foto: EVZ

Mesajul de Paște al liderului PNL

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis, cu ocazia Sfintelor Paști, un mesaj simpatizanților politici și, în general, creștinilor ortodocși. El a transmis că doar prin credință, oamenii se pot simți în siguranță și uniți.

„Dragi români, de Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului celebrăm renaşterea, credinţa şi, nu în ultimul rând, speranţa, acea forţă care ne face să credem într-un drum mai drept, un viitor mai bun şi o Românie mai sigură şi mai unită”, a arătat președintele PNL în mesajul său.

Politicianul i-a îndemnat pe români să vadă această sărbătoare ca pe un moment de reflecție. Totodată, Nicolae Ciucă, le-a recomandat credincioșilor să fie mai smeriți și mai iertători. Mai mult, le-a recomandat să fie mai aproape de cei dragi și de Dumnezeu.

„Vă îndemn să priviţi această sărbătoare ca pe un moment de reflecţie. Miracolul Învierii ne învaţă să fim mai recunoscători, mai smeriţi, mai iertători. Mai aproape de cei dragi nouă şi mai aproape de Dumnezeu”, a transmis Nicolae Ciucă în mesajul de Paşte.

Mânăstirea Sâmbăta Sursa foto: Wikipedia

Nicolae Ciucă la Mănăstirea Sîmbăta

Mănăstirea Sâmbăta este cunoscută și sub denumirea Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. Acesta este un așezământ monahal de călugări. Inițial, aici a existat și o biserică de lemn având dublu hram, Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii, construită în 1657. Ctitorul acestei busericuțe a fost vornicul Preda Brâncoveanu.

Între anii 1696 - 1707 s-aridicat o biserică de zid, prin grija domnitorului Constantin Brâncoveanu. Picturile murale interioare au fost realizate în 1766, de zugravii Ionașcu și Pană. Ulterior, în 1785, mănăstirea a fost dărâmată cu tunul de austriacă, în timpul răzmerițelor religioase din Ardeal.

Mitropolitul Nicolae Bălan a început restaurarea bisericii în anul 1926, iar sfințirea a fost făcută în 1946, în timpul lui Mihai I, Regele Românilor. Portretul Regelui Mihai, al doilea ctitor al mănăstirii, este pictat în interiorul bisericii. Arsenie Boca a petrecut aici patru ani, între 1940 și 1944.

În primii ani ai comunismului, portretul regelui a fost acoperit cu un strat de var, devenind invizibil. Regele Mihai dorea ștergerea oricăror referiri la monarhia română silită să se exileze în Lumea Liberă.