Evenimentul Zilei > International > NEWSWEEK: Un conflict între SUA și China ar fi „un dezastru” pentru întreaga lume, avertizează Beijingul
NEWSWEEK: Un conflict între SUA și China ar fi „un dezastru”  pentru întreaga lume, avertizează Beijingul

NEWSWEEK: Un conflict între SUA și China ar fi „un dezastru” pentru întreaga lume, avertizează Beijingul

În timp ce Beijingul așteaptă ca președintele ales, Joe Biden, să își stabilească strategia politicii sale externe, ministrul chinez de externe, Wang Yi, a avertizat că un conflict americano-chinez ar fi un “dezastru” pentru ambele țări și pentru restul lumii.

“Totuși, este regretabil că, atunci când deschidem televizoarele, când citim ziarele sau când accesăm noile medii, vedem deseori înalți oficiali americani care arată cu degetul spre China”, a adăugat Wang. “Nu există probe care să le sprijine acuzațiile. Sunt mai degrabă niște presupuneri iresponsabile și niște ieșiri pur emoționale“.

“Un atac la adresa PCC reprezintă un atac la adresa a 1,4 miliarde de chinezi”, a spus Wang, apelând uneori la inițiale pentru CCP. “Este sortit eșecului”.

Wang a reiterat ideea Beijingului potrivit căreia încălcarea drepturilor omului în Xinjiang, Hong Kong și Tibet este o problemă internă care nu poate face “subiectul vreunui amestec din străinătate“. Biden a promis să apere drepturile omului și democrația, ceea ce, cu siguranță va face ca administrația să intre în continuare în conflict cu Beijingul.

Biden a promis să conlucreze în continuare cu aliații americanilor ca să facă un front comun împotriva abuzurilor Chinei, spre deosebire de abordarea unilaterală a lui Trump în materie de politică externă, desfășurată sub sloganul ‘America First’. “Dar într-o epocă a globalizării, interesele tuturor țărilor sunt atât de întrepătrunse, încât cele mai multe dintre ele nu vor să țină partea cuiva, ca să nu mai vorbim de faptul că nu doresc să intre într-o confruntare cu China“, a conchis Wang. (Rador)

https://www.newsweek.com/us-china-conflict-would-disaster-whole-world-beijing-warns-wang-yi-1555928

Articol de David Brennan

Traducerea: Alexaandru Danga/adanga/fmatei

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.