Un bărbat din SUA s-a infectat cu Covid-19 de două ori, dar a doua oară infecția a acționat mult mai violent decât inițial, arată un raport al medicililor care s-au ocupat de starea acestuia.
În vârstă de 25 de ani, bărbatul din SUA a avut nevoie de un tratament special de la spital din cauza viruslui care i-a atacat plămânii. Acesta nu putea respira normal și prin urmare corpul său nu era oxigenat suficient.
În viziunea doctorilor, cazurile de reinfectare sunt foarte rare, iar în acest moment bărbatul și-a încheiat recuperarea și se simte foarte bine.
Studiul de la Centrul de Boli Infecțioase Lancet ridică însă întrebări cu privire la imunitatea fiecăruia și cum poate fi aceasta construită pentru a se lupta cu virusul.
Bărbatul din Nevada nu avea vreo condiție medicală anterioară sau probleme cu imunitatea care să îl facă mai predispus să se infecteze cu Covid-19.
Cum a avansat boala?
25 martie - primul val de simptome, inclusiv dureri de gât, de cap, tuse și diaree
18 aprilie - se testează și iese pozitiv pentru prima dată
27 aprilie - simptome inițiale dispar complet
9 și 26 mai - se testează de două ori, ambele rezultate fiind negative
5 iunie - se testează din nou pozitiv, doar că de această dată este hipoxic și nu poate respira cum trebuie
Cercetătorii spun că cel mai probabil pacientul s-a infectat de două ori cu Coronavirus, ipoteza în care virusul s-a „dezactivat”, iar apoi s-a „reactivat” fiind foarte puțin probabilă. O analiză a codului genetic din timpul ambelor infecții arată că era mult prea diferit pentru a fi cauzat de aceeași infecție.
„Descoperirile noastre arată că o infecție trecută nu te apară neapărat de una viitoare”, a declarat doctorul Mark Pandori, de la Universitatea din Nevada.
„Posibilitatea reinfectării cu virusul Sars-COV-2 ar putea avea implicații serioase în modul în care înțelegem virusul”, a mai adăugat acesta.
Acesta a mai declarat că până și persoanele care și-au revenit după Covid-19 ar trebui să respecte regulile impuse de pandemie: distanțarea socială, purtarea măștii și spălatul pe mâini, scrie BBC.