Examenul de primire în profesia de avocat aprinde spiritele printre candidați. Organizaţi într-un grup de comunicare închis, pe o reţea socială, aceştia supun dezbaterii toate problemele apărute la examenul pe care tocmai l-au susţinut
Organizat la începutul săptămânii, examenul de primire în profesia de avocat stârnește zeci de nemulțumiri printre cei care l-au susținut. Aceștia au avut de rezolvat 100 de grile din 5 materii studiate la facultate. Cu toate că structura pare simplă, candidații arată cu degetul spre întrebările primite, pe care le consideră interpretabile, iar pe altele concepute greșit.Peste 50 dintre ei au formulat, ieri, contestații la baremul de corectare.
O altă problemă sesizată de cei care se pregătesc să devină avocați este organizarea.
Taxa de examen e uriașă, dar apa e cu ,,porția”
Deși plătesc 1.000 de lei pentru susținerea examenului, aceștia spun că n-au primit nici măcar o sticlă de apă. „Încerc de 3 ani să iau acest nenorocit de examen. Anul acesta am depus toate eforturile posibile, între 8 și 10 ore/zi studiu intens. Codurile le visam, dar cu toate acestea în zadar... Propun să nu ne mai înscriem, să rămană fără candidați! Anul acesta sunt cu 100 de candidați mai puțini înscriși doar pe Timiș. A mai făcut un coleg un calcul, nu se justifică cei 1.000 de lei pentru un pix și o foaie. Apa am primit-o cu păhărelul. Stăteam tot stresată că se varsă pe foaie. Poți să fii tobă de carte și să visezi articolele, nimeni și nimic nu îți garantează succesul la acest examen! Păcat de orele și timpul pierdut, de stres și de bani. Nu le mai primim înapoi!”, spune Patricia, una dintre candidate.
După depunerea contestațiilor la barem, candidații au de așteptat 48 de ore pentru rezolvarea cererilor. Rezultatele examenului pot apărea, cel mai devreme, în cursul zilei de vineri.