Negocieri secrete la Ankara. Șeful spionajului din Rusia se va întâlni cu o delegație din SUA

Negocieri secrete la Ankara. Șeful spionajului din Rusia se va întâlni cu o delegație din SUA Sursa: Facebook

Au loc negocieri secrete între Rusia și Statele Unite la Ankara, Turcia. Discuțiile au început de luni, 14 noiembrie, între șeful spionajului rusesc și o delegație americană.

O delegație a fost trimisă de Rusia la Ankara. Aceasta este condusă de șeful Serviciului de Informații Externe Serghei Narîșkin. În plus, această întâlnire nu a fost anunțată public, momentan, nici de Rusia și nici de SUA. Mai mult decât atât, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu poate nici să confirme, nici să infirme că la Ankara vor avea loc o serie de negocieri secrete.

Cu toate acestea, nu se știe cu cine va se întâlni Narîșkin. Totuși, directorul CIA, Bill Burns, este cel cu care ar putea să poarte o serie de discuții. Ultimul întâlnire dintre delegațiile ruse și americane a avut loc pe 10 ianuarie în acest an la Geneva. Discuțiile de atunci au vizat garanțiile de securitate. După această întâlnire, Rusia a invocat lipsa de rezultate ale procesului de negociere din ianuarie drept consecință a declanșării războiului din Ucraina.

Turcia, țara unde au avut loc cele mai multe negocieri

Recep Tayyip Erdogan a declarat recent că țara sa vrea să caute un dialog între Rusia și Ucraina. Mai mult decât atât, președintele turc au acuzat SUA și alte țări occidentale că au provocat Moscova să atace Ucraina. „Occidentul, și în special SUA, atacă Rusia aparent fără încetare. Bineînțeles, Rusia opune o mare rezistență în fața tuturor acestor lucruri”. Cu toate acestea, liderul de la Ankara nu a vrut să ofere mai multe detalii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turcia, membră NATO, a găzduit discuții între delegațiile ucraineană și rusă la începutul acestui an. În plus, Ankara și ONU au intermediat un acord pentru a reporni exporturile de cereale ucrainene din porturile din Marea Neagră în ultimele luni. Cu toate acestea, nu au fost invocate negocieri de pace în Moscova și Kiev.

În același timp, Ucraina a negat că se află sub presiune occidentală pentru a negocia cu Rusia. De asemenea, autoritățile de la Kiev au subliniat că negocierile de pace ar putea exista doar dacă Rusia ar renunța la teritoriul pe care armata l-a ocupat de la începutul războiului, notează Kommersant.