Sonda solară Parker a transmis imagini incredibile din apropierea Soarelui. Este pentru prima oară când o sondă trimisă de NASA se apropie atât de aproape de Soare.
Din imaginile transmise de sonda Parker, care s-a apropiat la 24 de milioane de kilometri de Soare, pe data de 8 noiembrie, specialiştii speară să descifreze misterele care învăluie Soarele.
Cei mai importanţi oameni de ştiinţă din domeniul astro-fizicii s-au reunit pe 12 decembrie la American Geophysical Union din Washington, pentru a analiza imaginile recepţionate de la sonda Parker.
Într-una dintre imagini, care este cea mai detaliată fotografie făcută vreodată Soarelui, se observă un punct de culoare albă strălucitoare, care este de fapt lumina solară reflectată de suprafaţa planetei Mercur, care se află la milioane de kilometri depărtare de sonda Parker.
Punctele de culoare neagră din imagine sunt planetele Mercur şi Jupiter care orbitau în jurul Soarelui, în momentul în care sonda a realizat o fotografie cu expunere mare a coroanei solare.
NASA încearcă să descopere de ce atmosfera solară are o temperatură de 300 de ori mai mare decât cea de la suprafaţa vizibilă a Soarelui, de ce vânturile solare au o viteză atât de mare şi de ce unele dintre particulele energetice ale astrului sunt dispersate cu viteza luminii.
Pentru a reuşi să descifreze toate aceste date, sonda Parker trebuie să se sincronizeze cu viteza de rotaţie a Soarelui, care atinge peste 342.000 de kilometri pe oră, scrie unilad.co.uk.
Foto: NASA