Oamenii de ştiinţă au demonstrat că gaura neagră din mijlocul galaxiei noastre consumă mai puţină materie decât celelalte, asta datorită câmpunilor magnetice
Unul dintre motivele de spaimă ale oamenilor atunci când vine vorba despre Univers este reprezentat de găurile negre. Acest entităţi care înghit tot ce le iese în cale, fără discriminare, a fost pe larg analizat de oamenii de la ştiinţă, care au prezentat rezultatele revoluţionare în cadrul unei adunări ţinute în America, la St. Louis.
Un studiu recent a relevat însă date extrem de interesante care schimbă ce se ştia până acum despre acest subiect. Calea Lactee este cea mai apropiată galaxie de soare dintre cele în care s-a probat existenţa găurilor negre şi, până acum, se credea că toate au acelaşi volum de absorbţie, însă datele recente contrazic această teorie. Cum gradul de radiaţii emis de găurile negre este direct proporţional cu volumul de materie ingerată, studiul NASA a relevat faptul că cea din mijlocul Căii Lactee transmite cel mai scăzut nivel al radiaţiilor. Acest lucru s-ar întâmpla datorită campului magnetic care o înconjoară. Cu ajutorul acestuia, o bună parte din gazele şi praful care altfel s-ar îndrepta spre gaura neagră este redirecţionată înapoi în atmosfera galaxiei noastre.
„Este una dintre primele ocazii în care am avut şansa să urmărim cum câmpurile magnetice şi materia interstelară interacţionează unele cu celelalte. Astfel am înţeles pentru prima dată de ce gaura neagră din mijlocul galaxiei noastre este mai puţin flămândă decât celelalte”, a spus Joan Schmelz, unul dintre coautorii studiului în cadrul celei dea 234 întâlnire semianuală a Societăţii Astronomice Americane, acolo unde au fost prezentate rezultatele revoluţionare.