Nadia Comăneci a avut o idilă pe placul lui Ceaușescu

Securitatea și responsabilii cu propaganda ai Partidului Comunist Român au crezut că e momentul ca regimul Ceaușescu să dea o lovitură de imagine. Așa că au forțat nota și au distrus relația.

Fotografia, realizată pe 16 martie 1983 în vestiarul echipei de fotbal Universitatea Craiova, a aprins imaginația multor români, A alimentat și mai mult zvonurile potrivit cărora Ion (Gheorghiță) Geolgău și Nadia Comăneci ar fi format un cuplu.

Poza e făcută în vestiarul Universității Craiova, după 1-0 cu Kaiserslautern, rezultat în urma căruia „Știința” s-a calificat în semifinalele Cupei UEFA.

După meci, olteniiau ascultat în premieră „Oltenia Eterna Terra Nova”, scris de Adrian Păunescu, cântec care a devenit imnul clubului.

Printre eroii de atunci ai trupei din Bănie s-a aflat și Nadia Comăneci, care s-a așezat, în vestiar, chiar lângă Ion Geolgău!

Ani la rând, lumea s-a întrebat cum a ajuns Nadia Comăneci în anturajul Universității Craiova, dar și dacă a existat cu adevărat o poveste de iubire între ea și Ion Geolgău.

Ea îl plăcea pe Geolgău, iar Geolgău o plăcea pe ea

Aurel Țicleanu a lămurit, pentru Cancan.ro, lucurile după 37 de ani:

„A fost un eveniment special, nivelul era foarte sus, nu știu dacă vreo echipă românească mai ajunsese într-o asemenea fază. Plus că, atunci, Adrian Păunescu pregătise imnul Universității Craiova, în vestiar era și Valeriu Penișoară, pe el l-a pus să-l cânte.

La momentul respectiv au venit personalități. Iar Nadia, pentru România, a fost și va rămâne un simbol.

Plus faptul că, atunci, ea îl plăcea pe Ion Geolgău, iar Ion Geolgău o plăcea pe ea.

Și Partidul Comunist se gândea, la acel moment, și la o eventuală căsătorie. Cam așa au stat lucrurile (...)

Dar probabil că Partidul Comunist a pus căruța înaintea cailor, iar copiii nu au fost de acord.

A forțat lucrurile… O relație are nevoie de timp, cei implicați să-și rezolve problemele și să-și verifice puterea sentimentelor și lucrurile să crească sau nu.

Dar, pentru Partid, era un lucru de pus în vitrină, o miză, era de prima pagină. Dar nu au păstrat legătura, erau foarte ocupați încă de pe atunci”.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric