Radu Zlati, fostul consilier al preşedintelui interimar Crin Antonescu, recunoaşte că liderul PNL are probleme în propriul partid. Într-o postare pe blogul personal, Zlati spune că în formaţiunea liberală se coagulează o mişcare care are ca scop îndepărtarea din funcţie a lui Antonescu. El susţine însă că un eventual puci va eşua.
"Unii bloggeri liberali de bine (inexistenţi în campania referendumului, dar foarte vocali acum în acuzarea liderilor USL pentru eşecul încercării de demitere a marinarului de la Cotroceni) ridică problema leadership-ului PNL. Desigur, greu de propus alternative credibile la Crin Antonescu. Şi mai greu de găsit personalităţi dinlăuntrul PNL gata să se pună în fruntea unei mişcări care să ducă la înlocuirea lui Crin. Greu atâta vreme cât o astfel de mişcare, în condiţiile victoriei clare a USL la locale (şi a unui succes major al PNL în cadrul USL, la aceleaşi alegeri) este sortită unui eşec major", scrie Radu Zlati. În opinia sa, "victoria la locale a fost de natură a fideliza faţă de Crin şi politica sa de alianţe cele mai multe dintre filialele teritoriale ale partidului şi baroni local penelişti".
Fostul consilier al lui Antonescu crede că "eşecul din 29 iulie nu ştirbeşte din această tendinţă de a rămâne lângă Antonescu, devreme ce foarte greu poţi găsi un lider PNL din teritoriu care să nu aibă a-şi face reproşuri în ce priveşte activitatea sa şi a organizaţiei pe care o conduce, în timpul campaniei pentru referendum". "De aceea sunt înclinat să consider că ceea ce se poate vedea la suprafaţă din toată această frământare subterană nu va avea nici un efect real. Nemulţumiţii vor rămâne cu capul la cutie, căci o înfrângere la un eventual Congres extraordinar i-ar scoate pe mulţi dintre ei din eşalonul I şi II de putere a PNL. Ori conjuraţii se pare că au vise mari dar curaj puţin…", adaugă Zlati. În final, Radu Zlati precizează că "ceea ce lipseşte PNL nu este opoziţia - căci opoziţie la Crin se face şi din interior şi din exterior- ci o opoziţie de bună credinţă, care să dorească binele partidului, iar nu binele personal".
"O astfel de opoziţie ar face conducerea mai eficientă, fără a o slăbi şi a face astfel servicii duşmanului oranj. Duşman cu care, iată, unii liberali par a se fi aliat în fapt, chiar dacă nu (încă) şi de drept", conchide fostul consilier.