O femeie a rămas fără membrele superioare și inferioare după ce a consumat un anumit tip de pește.
Cazul tulburător a avut loc în California. O femeie a ajuns să fie mutilată pe viață după ce a consumat pește. A ajuns pe mâinile medicilor care au luat decizia de a-i amputa mâinile și picioarele pentru a o salva.
I-au fost amputate membrele după ce a consumat pește
Laura Barajas are 40 de ani însă nu ca mai putea vreodată duce o viață normală. Totul din cauza unei greșeli care a costat-o extrem de scump. Femeia a consumat carne de pește gătit insuficient. Nu s-ar fi gândit însă niciodată că totul ar urma să culmineze cu o dramă cumplită.
Femeia a achiziționat peștele dintr-o piață din San Jose. Ulterior, aceasta l-a gătit și l-a consumat singură acasă. Din nefericire, festinul a trimis-o direct pe mâinile medicilor. Laura Barajas s-a infectat cu o bacterie numită Vibrio vulnificus. Aceasta ar fi supraviețuit în țesuturile peștelui din cauză că nu a fost gătit suficient.
Pentru a-i salva viața, medicii au decis să îi amputeze femeii toate membrele.
"Vă rugăm să susțineți această familie frumoasă în această perioadă incredibil de dificilă. Ceea ce li s-a întâmplat lor ni s-ar putea întâmpla oricăruia dintre noi și, împreună, putem face o diferență semnificativă”, a fost mesajul transmis de prietena femeii pe GoFundMe.
Autoritățile s-au autosesizat în acest sens. Astfel că, Centrul pentru controlul bolilor din SUA a emis o alertă de sănătate. Se pare că tot mai multe cazuri de infecție cu bacteria deosebit de periculoasă au fost înregistrate în Statele Unite. Vibrio vulnificus rezistă în apele calde ale Golfului Mexic. Statisticile arată că acestea produc peste 80.000 de infectări anual.
Un alt caz cutremurător a fost înregistrat în Texas. Un bărbat a decedat după ce a consumat stridii contaminate cu bacteria respectivă. Simptomele cu care infecția debutează sunt diareea apoasă, vărsăturile, greața și febra. Ulterior, starea se sănătate a persoane infectate se degradează treptat, chiar până la deces.