UPDATE Monica Macovei nu are motive să se opună candidaturii Elenei Udrea cu excepţia unei "aversiuni de ordin personal"

Preşedintele Comisiei de Etică a Alianţei România Dreaptă (ARD), Monica Macovei, nu este de acord ca fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, să candideze pentru un nou mandat de deputat, ne-au declarat surse din Comisie.

UPDATE. Sursele citate ne-au precizat că singurul motiv pentru care Monica Macovei are o astfel de poziţie este "aversiunea de ordin personal faţă de Elena Udrea".

Fostul ministru al Turismului a primit, în ultimele zile, oferte de la mai multe organizaţii judeţene să candideze pentru un fotoliu de parlamentar. Preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că Elena Udrea ar putea candida oricând şi într-un colegiu din judeţul Suceava, întrucât a făcut foarte multe pentru această zonă. "A făcut multe lucruri bune pentru judeţul Suceava, în special promovarea Bucovinei", a spus Gheorghe Flutur, subliniind că fostul ministru s-a implicat în multe programe care s-au derulat în judeţ.

"Oricând ar fi fost binevenită chiar şi să candideze într-un colegiu din judeţul Suceava", a spus Flutur. Fostul ministru al Dezvoltării nu s-a hotărât încă unde va candida. Ea a ţinut însă să le mulţumească tuturor celor care i-au propus să aleagă un anumit colegiu pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Elena Udrea a fost ofertată să candideze la alegerile parlamentare şi  de organizaţiile PDL Neamţ şi Harghita. Liderul PDL Harghita, Adrian Trif, i-a propus să intre în cursa electorală în colegiul pe care l-a trimis în Parlament pe actualul ministru de Interne, Mircea Duşa. Şi preşedintele filialei Neamţ, Gheorghe Ştefan, a invitat-o pe lidera PDL să candideze în unul din cele 11 colegii. În Bucureşti, conform unui sondaj intern al formaţiunii democrat-liberale, Elena Udrea ar avea o intenţie de vot de 38% în Colegiul 25 Bucureşti, pe care îl reprezintă în Parlament. Emoţii printre candidaţi Elena Udrea nu este singurul candidat care ar putea întâmpina probleme în Comisia de integritate a PDL.

În 2010, Ionuţ Rudeanu, ginerele preşedintelui PDL,Vasile Blaga, a făcut afaceri cu CNADR, instituţie subordonată Guvernului, în timp ce Blaga era ministru de Interne. Un alt exemplu este Viorel Badea, care s-a reîntors recent în PDL după o escală la PNL şi vrea să candideze pentru un nou mandat de senator în Colegiul 1 Diaspora, vizat şi de Teodor Baconschi. Şi deputatul Dănuţ Liga a fost ales deputat pe listele PDL şi s-a înscris în partidul lui MRU. Forţa Civică este al patrulea său partid, după PD, PRM, PC şi iar PDL. Ştefan Pirpiliu a trecut de la PDL la Forţa Civică şi intenţionează să candideze pentru un nou mandat de deputat, în Colegiul 13 din sectorul 3, în care a fost ales în 2008. Alin Popoviciu poate avea şi el probleme. Maşina deputatului a fost surprinsă de Poliţie mergând cu viteză şi depăşind pe contrasens. Deputatul a minţit că era în coloana oficială. Nici Roberta Anastase nu poate sta fără emoţii. Număratul voturilor de la adoptarea legii pensiilor i-a afectat grav reputaţia. PDL a refuzat însă să conteste la Curtea Constituţională schimbarea ei din funcţie.

Fost membru al PNL, calitate care i-a încetat prin neplata cotizaţiei, Mihai Răzvan Ungureanu este preşedintele Forţei Civice, ceea ce l-ar încadra la capitolul traseism politic. Nici imaginea prim-vicepreşedintelui PDL Cezar Preda nu este bună, presa locală încăpăţânându-se să-l acuze că face, prin interpuşi, afaceri cu bani publici. CITIŢI ŞI:

  • VEZI ce le răspunde Elena Udrea filialelor PDL ce au invitat-o să candideze
  • Elena Udrea, invitată să candideze şi în Harghita
  • Blaga o apară pe Udrea
  • EDITORIALUL EVZ. Fisura din scutul anticorupţie al Monicăi Macovei
  • VEZI calendarul desemnării candidaţilor PNL pentru alegerile parlamentare
  • Macovei: Am solicitat ARD să transmită Comisiei de Etică lista candidaţilor până pe 8 octombrie
  • Monica Macovei: "ARD vrea schimbarea clasei politice începând cu ea însăşi"