Un ou costă la poartă fermei 24 de bani, iar un kilogramd e pui 6 lei, potrivit lui Ilie Van, președintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR). În schimb, pe rafturile supermarketurilor, aceste produse costă aproape dublu.
"Piața este foarte slabă pentru că prețurile de vânzare sunt incredibil de mici, atât la carne, cât și la ouă. Până la 1 martie am avut la ouă un preț de 0,3 lei pe bucată la poarta fermei și acum le vindem cu 0,24 lei pe bucată. Din păcate, magazinele nu țin ritmul niciodată cu reducerea aplicată la poarta fermei”, a spus Ilie Van, citat de Agerpres.
Van a spus că, din cauza faptului că magazinele țin prețurile sus, vânzarea nu crește, așa că magazinele adună stocuri.
„Prețul fiind tot mare în magazin, rulajul este același și astfel se adună stocuri. Întotdeauna la magazine prețurile sunt defazate cu ceea ce se întâmplă la producători”, a mai spus președintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).
„Anul trecut, de exemplu, am vândut la poarta fermei ouă la 0,2 lei pe bucată iar în magazine prețul nu a scăzut niciodată sub 0,45 — 0,50 lei pe bucată", a mai declarat Van.