Dacă se va dovedi adevărată, informația că Dan Condrea și-a schimbat testamentul pe 6 mai are importanța sa în înțelegerea cazului morții sale. Mai exact, ar fi încă o probă circumstanțială în susținerea teoriei sinuciderii. Repet, dacă se va dovedi adevărată.
Potrivit informațiilor vehiculate, testamentul în care apar copiii cu prima soție și actuala ar fi fost validat la un notar pe 6 mai. Data este foarte importantă. Simpla parcurgere a știrilor din zilele precedente ne dă o idee despre cât de clar îi era lui Condrea, la sfârșitul zilei de 5 mai, că totul e pierdut și că prăbușirea imperiului său îi condamnă copiii la sărăcie.
Pe 4 mai, Parchetul General anunță că a început urmărirea penală in rem în cazul Hexi Pharma și că s-au dispus expertize pe mai multe produse. Acuzele erau legate tocmai de calitatea substanțelor vândute. Pe 5 mai, ministrul sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu recunoaște că testele interne demonstrau calitatea îndoielnică a produselor. Era evident că lucrurile degenerau și îi scăpau de sub control.
Toată dezbaterea pe rolul SRI sau al diverșilor miniștri nu putea schimba ce avea urmeze, mai devreme sau mai târziu, arestarea sa și sechestru pe avere.
Pe 6 mai redactează noul testament, care, de fapt, îi face parte și actualei soții. Ultimul testament a fost din 2013, la doi ani după divorțul de prima soție.
Rolul testamentului este de a îngreuna executarea bunurilor, operațiune care nu mai implică simplul sechestru, ci și procese cu moștenitorii. Trecerea averii la terți - în cazul nostru copiii – îngreunează, normal, executarea, dacă se va ajunge la sentințe definitive privind prejudiciul. Nu e o soluție perfectă pentru a-și păstra o parte din avere pentru copii, dar oricum le dă mai multe șanse de a păstra câte ceva.
O singură hibă are planul ăsta. Dan Condrea trebuie să figureze mort. Înainte de instituirea sechestrului. Asta s-a consumat deja.