Mitică Dragomir: "Nu-mi place să merg la tribunal"| VIDEO

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a explicat ieri, pentru EVZ, motivul pentru care nu i-a dat în judecată pe cei care, în 1990, l-au arestat pentru abuz în serviciu şi delapidare.

Preşedintele LPF Dumitru Dragomir a reacţionat ieri la interviul pe care Ion Ionescu, avocatul care l-a apărat în 1990, l-a acordat pentru EVZ. Cel care obişnuieşte să spună cu orice ocazie: "Vinovaţii să se ducă la puşcărie" se consideră de această dată o victimă a autorităţilor, susţinând că, atât după Revoluţie, cât şi în prezent, este acuzat degeaba.

Deşi, de-a lungul timpului, a fost implicat în mai multe procese, "Corleone" ne-a mărturisit ieri că are oroare de sălile de judecată! Totodată, şeful ligii a precizat că nu-şi face niciun fel de problemă în ancheta pe care procurorii au declanşat-o în cazul dezafilierii clubului de fotbal Universitatea Craiova.

"DNA-ul să-şi facă datoria, aşa trebuie", a spus Dragomir, după ce Marius Stan - membru în Comitetul Executiv al FRF - şi Valentin Alexandru - "vicele" LPF - au fost chemaţi la DNA pentru audieri.

Pe de altă parte, Dragomir nu crede că Mircea Sandu, şeful FRF, va fi sancţionat de forurile fotbalistice internaţionale fiindcă i-a numit "căcăcioşi" pe cei de la FIFA şi de la UEFA: "E omul lor! E corect faţă de ei, numai noi, românii, îi dăm în cap".

AMINTIRILE LUI "NEA MITICĂ"

"Eram atunci cel mai tare patron de presă!"

EVZ: Domnule Dragomir, este adevărat că procesul pe care l-aţi avut în 1990 a fost o vânătoare de vrăjitoare, cum susţine Ion Ionescu, avocatul care v-a apărat atunci? Dumitru Dragomir: Fratele meu, s-au făcut şi se fac atâtea abuzuri în România, încât nici nu ştiu ce să mai comentez! În 1990 am fost judecat şi achitat, după ce s-a dovedit că eram nevinovat. Acum, se încearcă iar să fiu trimis în judecată, deşi sunt nevinovat.

De vreme ce aţi fost declarat nevinovat, de ce nu i-aţi dat în judecată pe cei care v-au acuzat atunci şi nu le-aţi cerut despăgubiri financiare? Dom'ne, mie nu-mi place să merg la tribunal! În viaţa mea, m-am ferit cât am putut de sălile de judecată.

În plus, aveam alte treburi pe atunci, eram cel mai tare patron de presă, aveam patru ziare! Ce rost avea să mă mai încurc cu acest procuror bătrân, Aninoiu (n.r. - cel care l-a acuzat pe Dumitru Dragomir în 1990)? Nici nu ştiu dacă mai e în viaţă. Dacă mai trăieşte, ar avea acum vreo 90 de ani.

În ziua de astăzi, l-aş fi dat în judecată dacă aş fi păţit aşa ceva. Nu l-aş fi iertat pentru nimic în lume!

În cazul dezafilierii Universităţii Craiova, avocatul Ion Ionescu spune că sunteţi vinovat... Greşeşte când spune asta, nu cunoaşte statutul. Habar n-are despre ce e vorba. Cazul Craiova nu s-a judecat după noul statut, care nu fusese încă aprobat de instanţe, ci după cel vechi, aşa că totul a fost în regulă. Se va vedea că am avut dreptate.

ION IONESCU, DESPRE "CAZUL CRAIOVA"

"Singura soluţie este să se revină asupra măsurii"

Într-un interviu publicat în ediţia de ieri a "Evenimentului zilei", Ion "Puiu" Ionescu, fostul avocat al preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, a povestit, printre altele, cum l-a scăpat de închisoare pe fostul şef al Victoriei. Atunci, Dragomir fusese arestat şi cercetat sub acuzaţia de abuz în serviciu şi delapidare, în perioada în care ocupa funcţia de preşedinte al defunctei echipe de fotbal bucureştene, care a fost desfiinţată după Revoluţia din 1989.

"Nu vreau să-i iau apărarea şi să spun că este nevinovat în totalitate, dar în legătură cu procesul în care el a fost obligat să-l suporte, nevinovăţia lui a fost clară. După 1990, orice procuror încerca să se reabiliteze în faţa poporului. Erau procurori care te arestau şi apoi te întrebau ce ai făcut! Aninoiu (n.r. - procurorul care l-a acuzat pe Dumitru Dragomir) voia să dovedească faptul că şi-a schimbat năravul", a spus avocatul.

La sfârşitul procesului, "Mitică de la ligă" a fost declarat nevinovat. În schimb, Ionescu acuză că Mitică Dragomir şi ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF sunt vinovaţi în cazul dezafilierii clubului Universitatea Craiova. Avocatul îşi motivează opinia prin faptul că oltenilor nu li s-a dat dreptul să se apere şi că noul statut al FRF, care a stat la baza deciziei de dezafiliere, nu primise în acel moment aprobarea instanţelor de judecată.

"Cred că singura soluţie viabilă, reparatorie şi logică este să se revină asupra măsurii. FRF să lase să se deruleze cercetarea DNA-ului şi să ia pe cale sportivă măsura care se impune", a concluzionat "Puiu" Ionescu.