Misterul prizonierului din Celula 7 de la Spandau a fost dezlegat

Misterul prizonierului din Celula 7 de la Spandau a fost dezlegat

Personalitatea lui Rudolf Hess, mâna dreaptă a lui Hitler, este înconjurată de mult mister, de legende şi teorii ale conspiraţiei.

Pe 10 mai 1941, Rudolf Hess se paraşutează în Scoţia, cu gândul de a propune Marii Britanii un plan de pace. Tentativa sa se soldează cu un eşec: este arestat şi ţinut închis până la sfârşitul războiului, când este transferat în Germania, pentru Procesul de la Nürnberg. Aici, pe 16 octombrie 1946, este condamnat la închisoare pe viaţă pentru crime împotriva păcii.

Rămâne închis până în 1987 în celula cu numărul 7 a închisorii Spandau, din Berlinul de Vest. La 93 de ani, se sinucide spânzurându-se cu un cablu electric.

Zvonurile încep să circule cu repeziciune. Unii bănuiesc că prizonierul din celula 7 fusese asasinat de CIA sau de SAS, alţii că deţinutul nu era adevăratul Rudolf Hess şi că ar fi fost înlocuit cu o sosie înainte de a fi fost transferat la Spandau.

Este una dintre teoriile conspiraţioniste cele mai vehiculate legate de Al Doilea Război Mondial. Chiar şi preşedintele american Franklin Delano Roosevelt subscria la această idee. Ea a fost susţinută mai ales de medicul britanic de la Spandau, W. Hugh Thomas, care afirma că prizonierul prezenta diferenţe fizice faţă de Hess, că refuza să-şi vadă familia şi părea să sufere de amnezie.

Citește mai departe, GRATUIT, pe Evenimentulistoric.ro

Ne puteți urmări și pe Google News